RX 9070 XT oyunlarda stuttering yapıyor mu?

İşletim sistemi
Windows 11
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
7800x3D ile kullanılacak. PUBG, Fortnite ve CS 2 gibi Online oyunlar ve hikayeli oyunlar oynanacak. Hikayeli oyunlarda FSR ve fg kullanacağım. 4K monitörüm var. 5070 Ti kullanırken özellikle RDR 2 ve PUBG oynanmayacak kadar donuyordu; ekran kartında sorun varmış ve sistemi iade edip yenisini toplayacağım. 9070 XT ile özellikle PUBG, RDR 2 ve Fortnite olmak üzere oyunlarda drop yemeden oynayabilir miyim? Dediğim oyunları bu kartla bizzat oynayanlar yazarsa sevinirim. Yine 5070 Ti al derseniz de öyle yapacağım ama ilk defa AMD kullanmayı da istemiyor değilim.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD işlemci ve ekran kartları voltaja çok duyarlı narin çipler. PSU kalitesi güçlü AMD sistemlerde çok önemli, işlemci voltaj stabilitesi için BIOS'tan LLC ayarını Medium'a çekersin çok fazla vdroop/overshoot yapmasın diye ama ekran kartı kısmı artık PSU kalitesine birebir bağlı. Bunlar dışındakiler işte driver-oyun optimizasyonu, Windows'un kararlı çalışması gibi etkenlere bağlı.

Özellikle 9070XT GPU Core hızı 5080 Boost hızı ile neredeyse birebir aynı yani biraz fazla yüksek. Bu yüzden 9070XT overclock sevmez bol bol crash yemesi ile meşhurdur. AMD ürettiği ürünleri sınırlarda piyasaya sürmeyi seviyor işte işlemcisinde PBO açarsın, ekran kartını zaten Max sınırda yaparlar vs.

Son düzenleme:
AMD işlemci ve ekran kartları voltaja çok duyarlı narin çipler. PSU kalitesi güçlü AMD sistemlerde çok önemli, işlemci voltaj stabilitesi için BIOS'tan LLC ayarını Medium'a çekersin çok fazla vdroop/overshoot yapmasın diye ama ekran kartı kısmı artık PSU kalitesine birebir bağlı. Bunlar dışındakiler işte driver-oyun optimizasyonu, Windows'un kararlı çalışması gibi etkenlere bağlı.
3x 8 pin sağlayan kaliteli bir 850W alacağım 9070 XT alırsam. Anakart olarak da MSI B850 Gaming Plus WiFi aldım.

Özellikle 9070XT GPU Core hızı 5080 Boost hızı ile neredeyse birebir aynı yani biraz fazla yüksek. Bu yüzden 9070XT overclock sevmez bol bol crash yemesi ile meşhurdur. AMD ürettiği ürünleri sınırlarda piyasaya sürmeyi seviyor işte işlemcisinde PBO açarsın ekran kartı zaten Max sınırda yaparlar vs.
Hocam benim sorum genel olarak kartın ve sürücüsünün stabilitesiyle ilgiliydi. Ben kartı takar; en güncel sürücüyü kurar geçerim. İşlemci ve ekran kartına herhangi bir OC ve UV yapmam. Önceki sistemde bozuk 5070 Ti canımı çok sıkmıştı; tek merakım 9070 XT drop yemeden oyun oynatabiliyor mu?

Son düzenleme:
Şu an sürücüler gayet stabil, kart ilk çıktığında yaşanan sorunlar büyük ölçüde düzeltildi.
Özellikle Fortnite, CS 2, PUBG ve RDR 2 4K'da drop yemeden çalışır mı? En çok oynayacağım oyunlar bunlar. 5070 Ti bu saydığım oyunların hepsinde sürekli drop yapıyordu ama kart bozuktu sanırım, FurMark bile drop yiyordu sürekli. AMD deneyimlemek de istiyorum bir yandan. Hikayeli oyunlarda genel olarak FSR ve FG güzel çalışıyor mu? 5070 Ti 4K ultrada 4x MFG ile her oyunu oynatıyordu ama stutter vardı.

3X 8 pin sağlayan kaliteli bir 850W alacağım 9070 XT alırsam. Anakart olarak da MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi aldım.

Daha dün 9070XT'ye dönüştürücü takan birisi ekran kartını yaktı. NVIDIA da sevmez dönüştürücüyü ama AMD'ler işte biraz fazla voltaj stabilitesine bağlı. Anakart 7800x3D'yi çok rahat kaldırır, 9800x3D de kullanabilirsin ama onun üstü işlemciler için sağlam VRM lazım o zaman anakart değiştirmeye bakarız. Bu setup için bu anakart yeter de artar bile.

B850 Serisi genelde işte 7800x3D ve 9800x3D kullanıcılarının RTX 5070 ve üstü kartlarla F/P verim aldığı bir seri oyun bilgisayarı bazında. Genel amacı da zaten o .

Daha dün 9070XT'ye dönüştürücü takan birisi ekran kartını yaktı. NVIDIA da sevmez dönüştürücüyü ama AMD'ler işte biraz fazla voltaj stabilitesine bağlı. Anakart 7800x3D'yi çok rahat kaldırır, 9800x3D de kullanabilirsin ama onun üstü işlemciler için sağlam VRM lazım o zaman anakart değiştirmeye bakarız. Bu setup için bu anakart yeter de artar bile.

B850 Serisi genelde işte 7800x3D ve 9800x3D kullanıcılarının RTX 5070 ve üstü kartlarla F/P verim aldığı bir seri oyun bilgisayarı bazında. Genel amacı da zaten o .
9070 XT zaten 3x8 pin kullanıyor yani dönüştürücü kullanmam. RAM olarak da Patriot 6000 CL30 16x2 alacağım. Sistemde her parça doğru iken 9070 XT kaynaklı stutter sorunu oluşuyor mu tek merakım bu.

Özellikle Fortnite, CS 2, PUBG ve RDR 2 4K'da drop yemeden çalışır mı? En çok oynayacağım oyunlar bunlar. 5070 Ti bu saydığım oyunların hepsinde sürekli drop yapıyordu ama kart bozuktu sanırım, FurMark bile drop yiyordu sürekli. AMD deneyimlemek de istiyorum bir yandan. Hikayeli oyunlarda genel olarak FSR ve FG güzel çalışıyor mu? 5070 Ti 4K ultrada 4X MFG ile her oyunu oynatıyordu ama stutter vardı.

FPS drop sorunun tek sebebi ekran kartı değildir, bileşenleri doğru seçilmiş sistemlerde stabil çalışıyor.

Benim söylediğim bileşenlerle birlikte stabil kullanılır mı?
Stok PBO On, Stok EXPO 1, Stok GPU profile kullan.

Şu makaleyi buraya bırakayım :

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı