RX 9070 XT sistem toplama önerisi

Bütçe
60.000-65000 TL

kadomanx

Decapat
Selamlar,
İlk bilgisayarımı topluyorum ve sizlerin de fikrini almak istedim. Almak istediğim performans için RX 9070 XT gayet uygun geldi. İşlemci olarak Ryzen 7 7800x3D ve 9700X arasında kaldım. Belki fiyatı düşürmek için 9600X de olabilir. Depolama olarak 1TB başlangıç için yeterli olur.
Çoğunlukla oyun oynamak için kullanacağım arada belki hobi olarak 3D modelleme ve video düzenleme de yapabilirim. Yükseltme gerekmeden en az 5 yıl kadar gitse çok iyi olur. Böyle bir sistem için hava soğutma yeterli olur mu yoksa sıvı soğutmaya gerek var mı? Anakart nasıl seçilir pek emin değilim, hangi markalar iyidir? Oyun performansında çok etkili mi vs. bilmiyorum. Hangi parçalara daha fazla önem vermeliyim, nelere dikkat etmeliyim? Önerilerinizi bekliyorum.

Selamlar,
İlk bilgisayarımı topluyorum ve sizlerin de fikrini almak istedim. Almak istediğim performans için RX 9070 XT gayet uygun geldi. İşlemci olarak Ryzen 7 7800x3D ve 9700X arasında kaldım. Belki fiyatı düşürmek için 9600X de olabilir. Depolama olarak 1TB başlangıç için yeterli olur.
Çoğunlukla oyun oynamak için kullanacağım arada belki hobi olarak 3D modelleme ve video düzenleme de yapabilirim. Yükseltme gerekmeden en az 5 yıl kadar gitse çok iyi olur. Böyle bir sistem için hava soğutma yeterli olur mu yoksa sıvı soğutmaya gerek var mı? Anakart nasıl seçilir pek emin değilim, hangi markalar iyidir? Oyun performansında çok etkili mi vs. bilmiyorum. Hangi parçalara daha fazla önem vermeliyim, nelere dikkat etmeliyim? Önerilerinizi bekliyorum.

65k ya şöyle atabilirim size.
66.5k yapıyor böyle. Eğer ki 9070 XT de kararlıysanız anakart ve işlemci tercihi daha iyi seçilir.

Selamlar,
Anakart: ASUS PRIME B650M-K (3 ay vade farksız taksit)
Ekran Kartı: Gigabyte 9070 XT Gaming OC (6 ay vade farksız taksit)
İşlemci: AMD Ryzen 5 7600 (3 ay vade farksız taksit)
SSD: Kingston KC3000 1 TB(3 ay vade farksız taksit)
RAM: XPG Caster RGB 32 GB (2x16) (3 ay vade farksız taksit)
Kasa: Nzxt H5 Flow 2024 CC-H52FW-01 (3 ay vade farksız taksit)
PSU: FSP VITA-850GM (6 ay vade farksız taksit)
Soğutucu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE TL-C12B V2

Toplam: 67.600 TL

Son düzenleme:

Toplam : 66.198,71

İşlemci 7800X3D

Teşekkürler herkese öneriler için.

Peki hazır bir sistem olarak bu nasıl?

Çoğunlukla oyun oynamak için dediğiniz için 7800x3D öneririm 9700X yerine işlemciyi, kasa ile PSU değişebilir bu sistem de geri kalan güzel.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı