RX 9070 XT sistem toplama tavsiyesi

salih2008

Decapat
Daha fazla  
Az çok biliyorum PC toplamayı ama bana bilen biri baştan sona kadar ne yapacağıma dair anlatabilir mi? Dediğim gibi biliyorum ama bir yardım etseniz iyi olur. Kablolama aşamasını çok bilmiyorum. İşlemci soğutucusunun ARGB kabloları nereye, fanın kablosu nereye takılır, kasanın fanlarının kablosu nereye, RGB kablosunun fanı nereye takılır, onları hiç bilmiyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Alacağım sistemin parçaları:

İşlemci: 9800x3D.
Anakart: X870e Gigabyte Aorus Elite.
Ekran kartı: Gigabyte Aorus Elite 9070XT.
İşlemci soğutucusu: Gigabyte Aorus waterforce II 360 RGB.
PSU: MSI MAG A850GL.
RAM: G.Skill 32 GB(2x16) Trident Z5 Neo RGB EXPO 7200MHz CL34 DDR5 RAM.
SSD: Kingston Renegade 2TB ve Kingston 1TB NV2 Gen4 NVMe M.2 SSD.
Kasa: NZXT H7 Flow 2024 RGB Black.
Kasa fanları ayrıyeten alıyorum: NZXT F360 ve NZXT F120 modeli bu tekli.

Anakartın kılavuzunun üstünde nereye bağlamanız gerektiği yazar.

Az çok biliyorum PC toplamayı ama bana bilen biri baştan sona kadar ne yapacağıma dair anlatabilir mi? Dediğim gibi biliyorum ama bir yardım etseniz iyi olur. Kablolama aşamasını çok bilmiyorum. İşlemci soğutucusunun ARGB kabloları nereye, fanın kablosu nereye takılır, kasanın fanlarının kablosu nereye, RGB kablosunun fanı nereye takılır, onları hiç bilmiyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Alacağım sistemin parçaları:

İşlemci: 9800x3D.
Anakart: X870e Gigabyte Aorus Elite.
Ekran kartı: Gigabyte Aorus Elite 9070XT.
İşlemci soğutucusu: Gigabyte Aorus waterforce II 360 RGB.
PSU: MSI MAG A850GL.
RAM: G.Skill 32 GB(2x16) Trident Z5 Neo RGB EXPO 7200MHz CL34 DDR5 RAM.
SSD: Kingston Renegade 2TB ve Kingston 1TB NV2 Gen4 NVMe M.2 SSD.
Kasa: NZXT H7 Flow 2024 RGB Black.
Kasa fanları ayrıyeten alıyorum: NZXT F360 ve NZXT F120 modeli bu tekli.
Sistemi aldınız mı? Alacak mısınız?

Eskiden 9070 XT daha mantıklı gelirdi, ancak bazı modellerde soğutma, bazılarında ise CW bildirimleri gibi sorunlar yaşandığı söylendi. Tabii teknoloji biraz da şans işi ve kart yeni belki de sorunsuz kullanırsınız. Ama son zamlarla fiyatı da 5070 Ti’ye yaklaştı. Böyle bir sisteme 5070 Ti yakışır bence, değerlendirin. Tercih sizin.

Son düzenleme:
Sistemi aldınız mı? Alacak mısınız?

Alacağım sadece anakart işlemci ve ekran kartı kaldı onlar içinde daha yeterli para yok.

Eskiden 9070 XT daha mantıklı gelirdi, ancak bazı modellerde soğutma, bazılarında ise cw bildirimleri gibi sorunlar yaşandığı söylendi. Tabii teknoloji biraz da şans işi ve kart yeni belki de sorunsuz kullanırsınız. Ama son zamlarla fiyatı da 5070 Ti'ye yaklaştı. Böyle bir sisteme 5070 Ti yakışır bence, değerlendirin. Tercih sizin.

Evet doğru diyorsunuzda ben AMD fanıyım NVIDIA sevmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı