RX 9070 XT vs RTX 4080 Super

Bütçe
0
Daha fazla  
Merhaba, başlıkta bahsettiğim iki kart arasında kaldım. RX 9070 XT sıfır iyi fiyatlara bulunabiliyor. RTX 4080 Super ise alabilirsem temiz 2. el olacak. 9070 XT daha mantıklı duruyor ama NVIDIA teknolojileri de beni cezbetmiyor değil. Sizce hangisi tercih edilmeli?

Ekran kartlarında 2. el kumar gibi bir şey bence güzel bir RX9070 XT çek rahatına bak bende RX 9060 kullanıyorum bence RX serisi bir tık daha iyi

Son düzenleme:
İyi soğutmalı 9070xt'ler 33-34'e satılıyor incehesapta cuma günleri. 4080 superleri 2. eden 50'den aşağı alamazsın gibi duruyor baktığımda.

Performans olarak baktığında aralarında 17.000 TL'lik fark var mı hiç sanmıyorum.

Diğer sistem bileşenlerin nedir ona göre en baba işlemciyi alır yoluna bakarsın arada ki farkla.

Aradaki fiyat farkı çok azsa veya hiç yoksa 4080 Super. Aradaki fiyat farkı çoksa 9070 XT.
Aralarında fiyat farkı mevcut hocam.
İyi soğutmalı 9070xt'ler 33-34'e satılıyor incehesapta cuma günleri. 4080 superleri 2. eden 50'den aşağı alamazsın gibi duruyor baktığımda.

Performans olarak baktığında aralarında 17.000 TL'lik fark var mı hiç sanmıyorum.

Diğer sistem bileşenlerin nedir ona göre en baba işlemciyi alır yoluna bakarsın arada ki farkla.
Şuan hali hazırda kullandığım sistemimde RTX 3080 Ti ve 5900X var. Ekran kartımı upgrade etmek istiyorum.

RX 9070 XT al hocam, ben farklı nedenlerden ötürü NVIDIA ekran kartı kullanmak zorunda kalmasaydım oyun ve normal işler için kesinlikle 9070 XT alırdım. 2 model öneririm sırayla:
1) PowerColor Red Devil, 2) ASRock Taichi.
Red Devil daha düşük fan devirleriyle soğutma sağlıyor (Daha uzun fan ömrü, daha az elektrik harcaması ve daha az gürültü demek bu). Taichi, Red Devil'den daha yakışıklı. Red Devil 3x8 pin bağlantı ile (1 önceki nesil bağlantı şekli), Taichi ise 1x12 pin bağlantı ile çalışıyor (Şu yeni nesil olan bağlantılardan.). Atx 3.1 ve Pcie-5.1 olan güç kaynağın varsa her ikisini de destekler, Atx-3.0 ve Pcie-5.0 olan güç kaynağın varsa sadece Red Devil'i destekler.

Her cuma bakıyorum, iyi soğutmalı son 3 aydır 33-34 bin fiyatlara hiç görmedim. İyi soğutmalıyla kastım : Red Devil ve Taichi (Asus Tuf ve Sapphire Nitro soğutmalarını "iyi soğutma" olarak değerlendirmediğimi belirtmem gerekiyor.).

RTX 3080 Ti ve 5900X var. Ekran kartımı upgrade etmek istiyorum.
Ekran kartını 3. nesilden 4. nesile geçirmek biraz lüks bir yaklaşım olur. En azından 2 nesil ötesine geçmelisin diye düşünüyorum. Bu da Rtx 5XXX ya da RX 9070 XT demek oluyor.

Son düzenleme:
Aradaki fiyat farkına değmez. Oyun konusunda 9070XT sizi üzmez.
Aynı fiyatta herhangi iş render performansı gibi durumlar varsa durum başka ama dediğim gibi normal bir kullanıcı içi 9070XT iyi ve benzer fiyatta bulabileceğinizi de sanmıyorum zaten.
9070XT tercih edin, 4080s kullanıcısı olarak söylüyorum.

RX 9070 XT al hocam, ben farklı nedenlerden ötürü NVIDIA ekran kartı kullanmak zorunda kalmasaydım oyun ve normal işler için kesinlikle 9070 XT alırdım. 2 model öneririm sırayla:
1) PowerColor Red Devil, 2) ASRock Taichi.
Red Devil daha düşük fan devirleriyle soğutma sağlıyor (Daha uzun fan ömrü, daha az elektrik harcaması ve daha az gürültü demek bu). Taichi, Red Devil'den daha yakışıklı. Red Devil 3x8 pin bağlantı ile (1 önceki nesil bağlantı şekli), Taichi ise 1x12 pin bağlantı ile çalışıyor (Şu yeni nesil olan bağlantılardan.). Atx 3.1 ve Pcie-5.1 olan güç kaynağın varsa her ikisini de destekler, Atx-3.0 ve Pcie-5.0 olan güç kaynağın varsa sadece Red Devil'i destekler.

Her cuma bakıyorum, iyi soğutmalı son 3 aydır 33-34 bin fiyatlara hiç görmedim. İyi soğutmalıyla kastım : Red Devil ve Taichi (Asus Tuf ve Sapphire Nitro soğutmalarını "iyi soğutma" olarak değerlendirmediğimi belirtmem gerekiyor.).

Ekran kartını 3. nesilden 4. nesile geçirmek biraz lüks bir yaklaşım olur. En azından 2 nesil ötesine geçmelisin diye düşünüyorum. Bu da
Teşekkür ederim hocam. Kurduğum sistem parçalarının hepsi beyaz olduğundan Shappire Pure veya Asrock Steel Legend modelini düşünüyordum. Bu iki model beni üzer mi?
Aradaki fiyat farkına değmez. Oyun konusunda 9070XT sizi üzmez.
Aynı fiyatta herhangi iş render performansı gibi durumlar varsa durum başka ama dediğim gibi normal bir kullanıcı içi 9070XT iyi ve benzer fiyatta bulabileceğinizi de sanmıyorum zaten.
9070XT tercih edin, 4080s kullanıcısı olarak söylüyorum.
Teşekkürler hocam 9070 XT daha mantıklı duruyor gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı