RX 9070 XT al hocam, ben farklı nedenlerden ötürü NVIDIA ekran kartı kullanmak zorunda kalmasaydım oyun ve normal işler için kesinlikle 9070 XT alırdım. 2 model öneririm sırayla:
1) PowerColor Red Devil, 2) ASRock Taichi.
Red Devil daha düşük fan devirleriyle soğutma sağlıyor (Daha uzun fan ömrü, daha az elektrik harcaması ve daha az gürültü demek bu). Taichi, Red Devil'den daha yakışıklı. Red Devil 3x8 pin bağlantı ile (1 önceki nesil bağlantı şekli), Taichi ise 1x12 pin bağlantı ile çalışıyor (Şu yeni nesil olan bağlantılardan.). Atx 3.1 ve Pcie-5.1 olan güç kaynağın varsa her ikisini de destekler, Atx-3.0 ve Pcie-5.0 olan güç kaynağın varsa sadece Red Devil'i destekler.
Her cuma bakıyorum, iyi soğutmalı son 3 aydır 33-34 bin fiyatlara hiç görmedim. İyi soğutmalıyla kastım : Red Devil ve Taichi (Asus Tuf ve Sapphire Nitro soğutmalarını "iyi soğutma" olarak değerlendirmediğimi belirtmem gerekiyor.).
Ekran kartını 3. nesilden 4. nesile geçirmek biraz lüks bir yaklaşım olur. En azından 2 nesil ötesine geçmelisin diye düşünüyorum. Bu da