RX 9070 XT vs RTX 5070 Ti

• Konuyu başlatan c0d3x23
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 32
  • Görüntüleme 743
Bütçe
50000
DLSS ve MFG kullanmak durumunda kalacağınız oyunlar oynayacaksanız 5070 Ti almanız lazım keza 9070XT ile aynı güçteler ama ikisi de saf güçte güncel oyunların çoğuna yetmiyor 4K falan oynayacaksanız. Örneğin 5070 Ti ile Cyberpunk 2077'yi 4K PT ultra şekilde MFG sayesinde yağ gibi oynayabilirken 9070XT ile bir elin parmağı kadar FPS bile alamazsınız. Onun dışında yapay zeka özelliklerini kullanmadan sadece rekabetçi veya fazla ağır olmayan oyunlar oynayacağım derseniz ve aralarındaki fiyat farkına alabileceğiniz başka lazım olan ürünler varsa 9070XT alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Olay basit. Paran varsa ve 9070 XT'nin üzerine koyacağın ekstra 10-15K seni üzmüyorsa 5070 Ti al geç ama bütçen darsa ve o 15K'yı sistemin diğer parçaları veya başka bir şey ile değerlendirebilirim diyorsan da 9070 XT almalısın.
Paradan ziyade render işleriyle uğraşacaksa RTX 5070 Ti. Oyun için RX 9070 XT daha iyi. Benchmark testlerinde RTX 5080'i geçtiğini görmüştüm YouTube videolarında.

Paradan ziyade render işleriyle uğraşacaksa RTX 5070 Ti. Oyun için RX 9070 XT daha iyi. Benchmark testlerinde RTX 5080'i geçtiğini görmüştüm YouTube videolarında.
Render ve diğer işlerde direkt Nvidia zaten. Yine de bütçe meselesi. Bütçe varken Nvidia almaktan kimse şaşmaz. Pazar payı da bunu gösteriyor. Bazı durumlarda daha rahat ve sorunsuz deneyim sunuyor.

2K'da saf olarak RT acmadigin sürece iyi FPS alabilecek iki karttir bunlar 4K kartları değiller en azından ana amaçları 4K değil. Fiyat farkına değmesi için NVIDIA Studio falan kullanman lazım ama oyun oynuyorum diyorsunuz kesinlikle 9070 XT.

Örneğin 5070 Ti ile Cyberpunk 2077'yi 4K ultra RT ultra şekilde MFG sayesinde yağ gibi oynayabilirken 9070XT ile bir elin parmağı kadar FPS bile alamazsınız.
Allah Allah yok canım öyle mi bak sen. Ben yağ gibi oynuyorum 4K ultra RT ultra ayarla RX 9070 XT ekran kartıyla.

Render ve diğer işlerde direkt Nvidia zaten. Yine de bütçe meselesi. Bütçe varken Nvidia almaktan kimse şaşmaz. Pazar payı da bunu gösteriyor. Bazı durumlarda daha rahat ve sorunsuz deneyim sunuyor.
Aradaki fiyat farkı rahat karşılanabiliyorsa zaten 5070 Ti tercih etmek çoğu konuda avantaj sağlar. Örneğin video çekmek, yayın yapmak falan isterse NVIDIA direkt bir sürü nimet sunuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı