RX 9070 XT vs RTX 5070 Ti

Bütçe
50000
@UmutMelihAkyol @SunSet @malpts özür diliyorum, verdiğim örnekte eski ve tek bir kaynağa bağlı kalıp yorum yaptım. Anlatmak istediğim şey saf güçte aynı olmalarına karşın birçok oyunda MFG avantajının 9070XT'den daha bir deneyim sunacak olmasıydı ki öyle de düşünüyorum hala. AMD karşıtı olduğum falan da yok zaten çoğu kişiye 9070XT de öneriyorum bunu bilenler bilir. Sürücü olarak da şu an AMD çok daha iyi, hatta birkaç gün önce NVIDIA çıkardığı sürücüyü fanları döndürmüyor diye apar topar geri çekti. Dediğim gibi MFG gerekmeyecekse 9070XT alınabilir ama yine son çıkan oyunların 4K Ultra testlerine bakıldığında 5070 Ti ve 9070XT saf güçte oynatamıyor, 9070XT FSR ve 2X fg içeriyor; FSR güncellemesi almayan çoğu oyun da mevcut. 5070 Ti tarafında ise 6 kata kadar çıkabilen MFG var ve AMD'ye göre DLSS desteği konusunda çok öndeler. Kısaca saf gücün yetmediği oyunları 5070 Ti ile yüksek FPS'lerde oynayabilirken 9070XT geride kalacak. Anlatmak istediğim buydu. Cyberpnunk örneğinde linç yedim ama umut hocamın attığı testte de görüldüğü gibi 4K pt ultrada FSR ve fg ile 40'larda FPS değerleri alınmış yani oyun akmıyor fakat 5070 Ti kullanan biri aynı senaryoda oyunu yağ gibi oynayabiliyor 4X MFG açarak.

Hocam ben muhtemelen sizin kadar piyasaya hakim değilimdir kabul ederim ancak bu kartlar 2K kartı değil mi kağıt üstünde bu kartları 4K ya alıp Ultra ayara üstüne RT ultraya çekip bakmanın bir olayı yok bence bunlar zorlama veriler gibi geliyor bana belki yadırganabilirim ama ben bu dllss FSR teknolojilerine de pek ısınamıyorum şahsen PC topladım daha yeni amacım 2K da düz kas gücünde istediğim oyunu oynamaktı bayağıdır da piyasayı bilmiyordum açıkçası dediğim gibi sizin kadar hakim değilim zaten 5070'e bakarken 9070XT'yi gördüm sonra herkes 5070 Ti ile karşılaştırıyordu bu kartı kas gücüne baktım 5070 Ti ile aynı gördüm beyaz sistem istediğim için beyaz modellere baktım 15 20 arası bir fiyat farkı gördüm 9070XT almaya karar verdim bence zaten seçim yaparken kullanan kişinin düşüncesi önemli DLSS FSR yadirgamiyorsa gidip 5070 de alınıp kaçabilir 9070XT yerine.

Hocam ben muhtemelen sizin kadar piyasaya hakim değilimdir kabul ederim ancak bu kartlar 2K kartı değil mi kağıt üstünde bu kartları 4K ya alıp Ultra ayara üstüne RT ultraya çekip bakmanın bir olayı yok bence bunlar zorlama veriler gibi geliyor bana belki yadırganabilirim ama ben bu dllss FSR teknolojilerine de pek ısınamıyorum şahsen PC topladım daha yeni amacım 2K da düz kas gücünde istediğim oyunu oynamaktı bayağıdır da piyasayı bilmiyordum açıkçası dediğim gibi sizin kadar hakim değilim zaten 5070'e bakarken 9070XT'yi gördüm sonra herkes 5070 Ti ile karşılaştırıyordu bu kartı kas gücüne baktım 5070 Ti ile aynı gördüm beyaz sistem istediğim için beyaz modellere baktım 15 20 arası bir fiyat farkı gördüm 9070XT almaya karar verdim bence zaten seçim yaparken kullanan kişinin düşüncesi önemli DLSS FSR yadirgamiyorsa gidip 5070 de alınıp kaçabilir 9070XT yerine.
2K için zaten 9070XT gözü kapalı alınır. Dediğiniz gibi 4K RT Ultra falan baya zorlama olaylar; öyle oynamak isteyenlerin de yapay zeka gücüne yönelmesi daha doğru. İşin özeti bu şekilde.

Ona bakarsan DLSS açmazsan RTX 5090 bile 4k oyun olarak saf güç yeterli değil. Bu yapay teknolojilerle oynanıyor RT ayarlarla. Yeni gelecek yapay zeka teknolojilerle bu kartlar daha iyi olacaktır. 2k ile 1080p arası keskinliği pek hissedemezsin fakat 4k geçince fark bariz anlaşılıyor. 2k'ın çok üzerinde bir kartlar bunlar. RTX 5070 kartı 1080p'de kullanmak gibi bir şey. Daha uzun süreli kullanmak istiyorum yüksek FPS almak istiyorum diyorsan 2k ekranla kullanabilirsin. 4k FSR ve DLSS ile bu kartlarla akıcı oyun deneyimi alınıyor.

Ona bakarsan DLSS açmazsan RTX 5090 bile 4K oyun olarak saf güç yeterli değil. Bu yapay teknolojilerle oynanıyor RT ayarlarla. Yeni gelecek yapay zeka teknolojilerle bu kartlar daha iyi olacaktır. 2K ile 1080p arası keskinliği pek hissedemezsin fakat 4K geçince fark bariz anlaşılıyor. 2K'ın çok üzerinde bir kartlar bunlar. RTX 5070 kartı 1080P'de kullanmak gibi bir şey. Daha uzun süreli kullanmak istiyorum yüksek FPS almak istiyorum diyorsan 2K ekranla kullanabilirsin. 4K FSR ve DLSS ile bu kartlarla akıcı oyun deneyimi alınıyor.

Hocam zaten 60FPS üstü bu teknolojilerle alırsın 4K da sorun yok ama bu kartları da Cyberpunk'ta 4K Ultra RT full dlss/fsr kapalı test etmenin zorlama olduğunu söylüyorum ben sadece ha yine 50 yeri gelince 60 FPS'ini veriyor sorun yok ama o ayarların kulvarı da değil bu kartlar ben biraz da özellikle YouTube'daki oyun testlerinde DLSS, FSR kullanılmasına sinir olduğum için ekstra bir ön yargım var adamlar giriş seviye bir sistem topluyor oyun testi yaparken bu teknolojileri açıp üstüne bir de balance ayara getirip falan test ediyor izleyen adamda vay be çekiyor koşa koşa almaya gidiyor piyasaya pek hakim olmayan insanları bir illüzyona sokuyorlar.

Hocam zaten 60FPS üstü bu teknolojilerle alırsın 4K da sorun yok ama bu kartları da Cyberpunk'ta 4K Ultra RT full dlss/fsr kapalı test etmenin zorlama olduğunu söylüyorum ben sadece ha yine 50 yeri gelince 60 FPS'ini veriyor sorun yok ama o ayarların kulvarı da değil bu kartlar ben biraz da özellikle YouTube'daki oyun testlerinde DLSS, FSR kullanılmasına sinir olduğum için ekstra bir ön yargım var adamlar giriş seviye bir sistem topluyor oyun testi yaparken bu teknolojileri açıp üstüne bir de balance ayara getirip falan test ediyor izleyen adamda vay be çekiyor koşa koşa almaya gidiyor piyasaya pek hakim olmayan insanları bir illüzyona sokuyorlar.
4k'da bu teknoloji görüntüyü çok bozmuyor. 1080p veya 2k da desen anlarım görüntüyü çamur gösterir. Yeni teknolojilerle görüntüyü bulanıklaştırmıyor. Siz kullanmadınız sanırım şu an kendi düşüncelerini söylüyorsun. Ayrıca 60FPS değil 70-80FPS'den açınca 150FPS veya daha fazlasına çıkıyor. Zaten görüntü 4k, ayarlarda Ultra. Senin oynadığın 1080p veya 2k'dan DLSS veya FSR ile 4k'da daha iyi görüntü alıyorsun.

Şunu diyebilirsin, oyunlar bu teknoloji var diye eskisi gibi optimizasyonu önemsemiyor nasılsa yapay zeka hallediyor diyor. Saf güç olarak 4k'da aslında yeterli şu an güncel kartlar fakat oyun yapımcıları yapay zekalardan dolayı önemsemiyor. 2024 Silent Hill 2 Remake oynadım 4k'da FSR ve FG açık olsa bile bazen 70-80FPS düştüğü yerler oluyordu. Açmazsak gerçek Ultra'da 40-50FPS veriyor bu da oyun yapımcının optimizasyonu ile alakalı.

4K'da bu teknoloji görüntüyü çok bozmuyor. 1080p veya 2K da desen anlarım görüntüyü çamur gösterir. Yeni teknolojilerle görüntüyü bulanıklaştırmıyor. Siz kullanmadınız sanırım şu an kendi düşüncelerini söylüyorsun. Ayrıca 60FPS değil 70-80FPS'den açınca 150FPS veya daha fazlasına çıkıyor. Zaten görüntü 4K, ayarlarda Ultra. Senin oynadığın 1080p veya 2K'den DLSS veya FSR ile 4K'da daha iyi görüntü alıyorsun.

Şunu diyebilirsin, oyunlar bu teknoloji var diye eskisi gibi optimizasyonu önemsemiyor nasılsa yapay zeka hallediyor diyor. Saf güç olarak 4K'da aslında yeterli şu an güncel kartlar fakat oyun yapımcıları yapay zekalardan dolayı önemsemiyor. 2024 Silent Hill 2 Remake oynadım 4K'da FSR ve fg açık olsa bile bazen 70-80FPS düştüğü yerler oluyordu. Açmazsak gerçek Ultra'da 40-50FPS veriyor bu da oyun yapımcının optimizasyonu ile alakalı.

Peki 9070XT sisten toplasanız 4K mi alırdınız 2K mi bende bir düşündüm en son 2K alayım kafam rahat olsun dedim siz ne yapardınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Geri
    Yukarı