RX 9070XT çoğu oyunda çöküyor

emrhncb

Megapat
Daha fazla  
RAM
Kingston 2x16 Gb DDR5 5600Mhz CL38
SSD veya HDD modeli
Samsun SSD 980 Pro 1Tb
Ekran kartı
Gigabyte RX 9070xt Gaming OC
Anakart
Asus Tuf Gaming B650M-E
İşlemci
Ryzen 7 7700X
Kingdom Come: Deliverance 2, The Alters vs. bir sürü oyun çöküyor Vallheim bile. OCCT ile 1 saat full kullanımda test yaptım sorun çıkmadı. Diğer benchmarklarda da sorun çıkmıyor sadece oyunlarda çöküyor. Denediğim çözümler:
-Windows format.
-DDU ile driver kaldırıp eski driver yükleme.
-Adrenaline programında maksimum frekans offsetini, maksimum güç kullanımı vs. ayarlama.
-EXPO kapama.
-ReSize BAR kapatma.

Anakart ve RAM bile değiştim belki sorun onlardadır diye ama artık sorunun ekran kartından kaynaklandığına emin gibiyim.
Donanımsal olarak bir sorun olma ihtimaline karşı garantiye yazmayı düşünüyorum artık.

PSU: MSI 750W MAG A750GL PCi5 80+ Gold

Kingdom Come: Deliverance 2, The Alters vs. bir sürü oyun çöküyor vallheim bile. OCCT ile 1 saat full kullanımda test yaptım sorun çıkmadı. Diğer benchmarklarda da sorun çıkmıyor sadece oyunlarda çöküyor. Denediğim çözümler:
-Windows format.
-DDU ile driver kaldırıp eski driver yükleme.
-Adrenaline programında maksimum frekans offsetini, maksimum güç kullanımı vs. ayarlama.
-EXPO kapama.
-ReSize BAR kapatma.

Anakart ve RAM bile değiştim belki sorun onlardadır diye ama artık sorunun ekran kartından kaynaklandığına emin gibiyim.
Donanımsal olarak bir sorun olma ihtimaline karşı garantiye yazmayı düşünüyorum artık.

PSU: MSI 750W MAG A750GL PCi5 80+ Gold.

Başka bir kasaya takıp deneme şansınız varsa çok daha net bir sonu8ca varabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı