RX 9080 XT çıkış tarihi ne zaman ve tutarı ne kadar olur?

Potemkin

Megapat
Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Elektrik-Elektronik Mühendisi, İş güvenliği uzmanı, Tehlikeli madde güvenlik danışmanı
RX 9070 XT almayı düşünüyorum ama RX 9080 XT'nin çıkacağı haberini okudum birkaç yerde. Bunun Türkiye tutarı kaç lira? Çıkış tarihi ne zaman olur? Bilgisi ya da düşüncesi olan var mı? Bunlara göre 9070 XT'yi ya şimdi alacağım ya da 9080 XT'yi bekleyeceğim.

RX 9080 XT'nin özellikleri hakkındaki söylentiler şu şekilde:

Bellek : 256‑bit veri yolu ve 32 GB GDDR7 kapasitede,
Saat Hızı : Boost frekansının 3.7 GHz – 4.0 GHz aralığında,
TDP (Güç Tüketimi) : TDP değerinin yaklaşık450 W ,
Performans : RX 9070 XT’ye göre performansının %15–40 daha fazla olacağı (4K çözünürlükte ortalama %28 oranında hız artışı)
olacağı söyleniyor.

Ayrıca AMD'nin RX 9080 XT'sinin Nvidia'nın RTX 5080'i ile 5080 Tİ'sine rakip olacağı söyleniyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çıkmayacak diye biliyordum ama Gaming gen korumalı bir şekilde eklemiş sitesine. O VRAM ve TDP değerleri ile 5080'e denk, belki biraz üstünde bir performans sunacağını düşünüyorum.

Fiyatı tahminimce 50 bin TL civarında olur.

Son düzenleme:
Vadedilen performansı verirse üstüne red stone güncellemesi de ile gelirse. Üst segmentte NVIDIA'yı çok zorlar. 9070XT bile müthiş bir kart zaten.

Vadedilen performansı verirse üstüne red stone güncellemesi de ile gelirse. Üst segmentte NVIDIA'yı çok zorlar. 9070XT bile müthiş bir kart zaten.
Red Stone tanıtımıyla (lansmanıyla) birlikte piyasaya sürülmesi bekleniyormuş. Bu kart yüksek olasılıkla Red Stone güncellemesi alacak gibi.

Red Stone tanıtımıyla (lansmanıyla) birlikte piyasaya sürülmesi bekleniyormuş. Bu kart yüksek olasılıkla Red Stone güncellemesi alacak gibi.
Tarih belli oldu mu? Red stone u sadece 9080 e özel yapmazlar umarım.

Tarih belli oldu mu? Red stone u sadece 9080 e özel yapmazlar umarım.
Hayır hocam, daha dün baktım tarih bulamadım.

Arkadaşlar, bu kart satışa çıkmayabilir:

https://www.youtube.com/watch?v=HkUEijON-88

Bu izletide şu söyleniyor: " Mühendislik örneği, asla çıkmayabilir veya çıkarsa sadece yapay zeka için olabilir.".

En iyisi bu kart için umut beslememek ve planlama yapmamak.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…