K krigenn Hectopat Katılım 30 Haziran 2017 Mesajlar 8 Daha fazla Cinsiyet Erkek 30 Haziran 2017 #1 Merhabalar efendim. RX460 ekran kartı aldım işlemcim Xeon x5460. Oyunlarda birden GPU kullanımım 0'a düşüyor FPS drop oluyor. İşlemci darboğazı olabilir mi? Eğer işlemci darboğazı oluyorsa O.C yaparak darboğazdan kurtulabilir miyim? Şimdiden teşekkürler. Sistem: MSI RX 460 2 GB OC ekran kartı Foxconn G41MD anakart Kingston 4 GB 1333 MHz RAM Xeon X5460 işlemci 450W PSU Not: Ekran kartı oyun oynarken 60-65 arası sıcaklık değeri oluyor. İşlemci 65 derece sıcaklık değeri oluyor. Son düzenleyen: Moderatör: 30 Haziran 2017
Merhabalar efendim. RX460 ekran kartı aldım işlemcim Xeon x5460. Oyunlarda birden GPU kullanımım 0'a düşüyor FPS drop oluyor. İşlemci darboğazı olabilir mi? Eğer işlemci darboğazı oluyorsa O.C yaparak darboğazdan kurtulabilir miyim? Şimdiden teşekkürler. Sistem: MSI RX 460 2 GB OC ekran kartı Foxconn G41MD anakart Kingston 4 GB 1333 MHz RAM Xeon X5460 işlemci 450W PSU Not: Ekran kartı oyun oynarken 60-65 arası sıcaklık değeri oluyor. İşlemci 65 derece sıcaklık değeri oluyor.
Beratttss Megapat Zamanın Tanığı Katılım 21 Aralık 2015 Mesajlar 2.003 Makaleler 2 Çözümler 5 Yer İstanbul Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Öğrenci 30 Haziran 2017 #2 O işlemci küçük de olsa darboğaz yapabilir ama bu kadar sorun çıkartmamalı. Bellekleriniz 4GB. Onlar sıkıntı çıkartıyor olabilir.
O işlemci küçük de olsa darboğaz yapabilir ama bu kadar sorun çıkartmamalı. Bellekleriniz 4GB. Onlar sıkıntı çıkartıyor olabilir.
Frosa Megapat Zamanın Tanığı Katılım 15 Haziran 2016 Mesajlar 3.355 Çözümler 3 Yer İzmir Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Bilişim Teknikerliği Profil Kapağı 1525608280 30 Haziran 2017 #3 RAM darboğazı veyahut PSU'da bir sıkıntı olabilir. Bu arada, Xeon işlemci kullanıyorsunuz BİOS modlama yaptınız mı?
RAM darboğazı veyahut PSU'da bir sıkıntı olabilir. Bu arada, Xeon işlemci kullanıyorsunuz BİOS modlama yaptınız mı?
K krigenn Hectopat Katılım 30 Haziran 2017 Mesajlar 8 Daha fazla Cinsiyet Erkek 1 Temmuz 2017 #4 Frosa dedi: RAM darboğazı veyahut PSU'da bir sıkıntı olabilir. Bu arada, Xeon işlemci kullanıyorsunuz BİOS modlama yaptınız mı? Genişletmek için tıkla... BİOS modlamasını yaptım, PSU da sıkıntı yok, RAM ları bilemiyorum. Assasins Creed 3 oynerken gpu kullanımı %0 en fazla %10 oluyor. Acaba ekran kartındamı sorun ? Bozuk olabilirmi ?
Frosa dedi: RAM darboğazı veyahut PSU'da bir sıkıntı olabilir. Bu arada, Xeon işlemci kullanıyorsunuz BİOS modlama yaptınız mı? Genişletmek için tıkla... BİOS modlamasını yaptım, PSU da sıkıntı yok, RAM ları bilemiyorum. Assasins Creed 3 oynerken gpu kullanımı %0 en fazla %10 oluyor. Acaba ekran kartındamı sorun ? Bozuk olabilirmi ?
Frosa Megapat Zamanın Tanığı Katılım 15 Haziran 2016 Mesajlar 3.355 Çözümler 3 Yer İzmir Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Bilişim Teknikerliği Profil Kapağı 1525608280 1 Temmuz 2017 #5 Olabilir. Bileşenleri teker, teker test edin.
K krigenn Hectopat Katılım 30 Haziran 2017 Mesajlar 8 Daha fazla Cinsiyet Erkek 2 Temmuz 2017 #6 Frosa dedi: Olabilir. Bileşenleri teker, teker test edin. Genişletmek için tıkla... PSU dan hafif yanık kokusu geliyor. Eğer PSU da sorun varsa nasıl anlarım ? Sistemi olumsuz etkilermi ?
Frosa dedi: Olabilir. Bileşenleri teker, teker test edin. Genişletmek için tıkla... PSU dan hafif yanık kokusu geliyor. Eğer PSU da sorun varsa nasıl anlarım ? Sistemi olumsuz etkilermi ?
Halil1905 Gigapat Zamanın Tanığı Katılım 22 Ocak 2016 Mesajlar 5.804 Makaleler 9 Çözümler 8 Daha fazla Cinsiyet Erkek 2 Temmuz 2017 #7 Yanık kokusu diyorsunuz daha nasıl anlayacaksınız ? İlla yansın mı bu alet ?
K krigenn Hectopat Katılım 30 Haziran 2017 Mesajlar 8 Daha fazla Cinsiyet Erkek 2 Temmuz 2017 #8 Halil1905 dedi: Yanık kokusu diyorsunuz daha nasıl anlayacaksınız ? İlla yansın mı bu alet ? Genişletmek için tıkla... Şuanda yeni bir PSU alacak durumda değilim. Eğer yanarsa diğer parçalarada zarar verme ihtimalı varmı ?
Halil1905 dedi: Yanık kokusu diyorsunuz daha nasıl anlayacaksınız ? İlla yansın mı bu alet ? Genişletmek için tıkla... Şuanda yeni bir PSU alacak durumda değilim. Eğer yanarsa diğer parçalarada zarar verme ihtimalı varmı ?
Critness Megapat Zamanın Tanığı Katılım 8 Nisan 2017 Mesajlar 5.576 Makaleler 4 Çözümler 24 Yer Osmaniye/Merkez Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Öğrenci 2 Temmuz 2017 #9 PSU markası ne ? Ayrıca şuan koku geldiyse fazla kullanmayın.
Unknown Human Megapat Katılım 22 Ocak 2016 Mesajlar 270 Yer Bursa - İstanbul Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Öğrenci 2 Temmuz 2017 #10 Eğer sıcaklıkları MSI Afterburner ile ölçüyor isen; programı aç; ayarlara gir; Genel Ayarlar sekmesinin en altında '' Enable GPU usage monitoring'' kısmını aktif et.
Eğer sıcaklıkları MSI Afterburner ile ölçüyor isen; programı aç; ayarlara gir; Genel Ayarlar sekmesinin en altında '' Enable GPU usage monitoring'' kısmını aktif et.