Rehber RX460 vBIOS Güncelleme

Çoğu kişi çakmıyor da, hatta bir süre sonra kullanıcı bile hatırlamıyor hangi kartı kullandığını.
Çaksa daha iyi gibi. Her türlü avantajlı vBIOS atan kişi. Soğutması ve stabilitesi iyiyse her türlü diğer markalardan fazla para eder.

VBIOS güncelleyince ne oluyor?
Sadece ismi 460 yerine 560 gözükmüyor tabii ki, kapalı çekirdekler açılıyor. Dikkat ettiyseniz ilk ve son hali birbirinden farklı. Bence kesinlikle yapılmalı ancak UV ve güç limitlemesi de yapmak gerekiyor bu işlemden sonra. PCI-e slotundan peek olarak 75W'ı aşkın güç çekebiliyor. Kartın ekstra 6 pini yok. Ve elbette parasal olarak değer kazanıyor

Bir ara MSI Afterburner ile OC yapmıştım. FH4'de 10 FPS bir artış oldu.
Benim aldığım 580'de mining BIOS vardı, orijinal BIOS'u da internette yoktu. Ben de aynı frekanslar ile kendi BIOS'umu düzenledim.

Eskiden Default Clock 1070'ti ve Memory 1900'dü, Techpowerup'tan en yakın modelin frekanslarıyla değiştirdim. Üstteki GPU Clock'a takılma, o benim Radeon ayarlarından yaptığım Undervolt

GPU-Z ile kendi BIOS'umun kopyasını aldım, PolarisBIOSEditor ile Techpowerup'da bulduğum RX 580 Dual 4 GB değerlerini girdim.

Karta atılan BIOS değerleri şu şekildeydi;

Düşük GPU yüksek VRAM frekansı ve Undervolt, bildiğimiz mining BIOS'u

Techpowerup değerleri;

Burada ne yazık ki voltaj değerleri yok, tahmini voltaj girmek zorunda kaldım lakin 550'deki stok voltaj değerlerini koruyabilirsin 50 MHz falan arttırırken.

Buradaki değerleri nasıl değiştirdiğimize gelirsek, değere tıkladıktan sonra alt kısımdaki APPLY CHG butonunun yanıdaki kutuya frekans, alttaki uzun kutuya da voltaj yazıyoruz ardından APPLY CHG diyoruz.
Her şey tamam olduğu vakit en üstten SAVE AS butonuna basıp bir isim veriyoruz yeni BIOS'a.

Bu ROM dosyasını yukarıdaki rehberdeki gibi yazabilirsin, orijinal BIOS'u düzenlediğin için ID mismatch hatası almayacaksın ve 1 dakika içinde kurulacak. Etkili olması için yeniden başlatman gerekiyor bilgisayarı.

Bayağı uğraştırıcı bir iş. Yapsak değer mi acaba? Ve kaç FPS artar?

Bayağı uğraştırıcı bir iş. Yapsak değer mi acaba? Ve kaç FPS artar?

OC yapmak gibi düşün. Bu yöntemle yaparsan kartı söküp başka bir bilgisayarda kullansan bile ayarları aynı kalıyor. Normalde Wattman veren değerler BIOS'a yazılınca sıkıntısız çalışabiliyor bazen. Radeon ayarlarından yavaş yavaş OC yap, stabil değer bulunca da BIOS'a işle. Göründüğü kadar zor bir işlem değil ama sabır lazım. 10 FPS artış olduysa bunla da aşağı yukarı 10 FPS artış yakalayabilirsin.

Atiflash'ı ne yaptıysam açamadım, var mı bunun bi oluru?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…