RX460 ve 2560X1080 Monitör Uyumu

Yer
Mersin
RX 460 ekran kartına sahibim ve 1440X900 çözünürlüklü bir monitörüm var. Bu monitör gözlerimi fazlaca yormaya başladı baş ağrılarına sebep oluyor. Kendime yeni monitör alma kararı aldım. Aynı zamanda Full HD çözünürlüğe geçmek istiyorum. Bir monitör buldum 2560x1080 çözünürlüklü, yani yatay olarak 2 monitör gibi bir şey.

Aklıma takılan şey ise şu sahip olduğum ekran kartı belli, bu monitörü alınca oyunları akıcı bir şekilde oynayabilir miyim? İnternetten testleri izledim de çoğu oyunda 30 FPS'yi geçemiyor. 1920x1080 monitörle 2560x1080 monitör arasında performans farklı fazla olur mu FPS açısından? Ekran kartım bu çözünürlükte oyunları akıcı şekilde oynatır mı? Bunu merak ediyorum. Teşekkürler...

Monitör: LG 25UM58-P 25" 5ms (2xHDMI) Full HD IPS Monitör | Teknosa Alışveriş Sitesi - Herkes İçin Teknoloji

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınız 2K çözünürlük için yeterli değil fakat o sadece monitörün çözünürlük desteği siz yine FHD'de ya da başka çözünürlükte oyunları oynayabilirsiniz.

O monitor alacaktım ama bazı oyunları 21:9 desteklenmiyor bide dikey küçük gibi geliyor bana,
onu yerine Asus VP239H aldım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı