RX460’ı takınca sistem açılmıyor

mutti057

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim
-Biostar n68s3+ anakart
-İşlemci AMD Phenom II x4 945
-Ekran kartı MSI R7 240
-4+4 GB Kingston 1333 MHz RAM
-PSU Casecom ATX420W

Öncelikle ekran kartını yükseltmek istedim, işlemci ile darboğaz yapmayacak kullanabileceğim en üst seviye kart olarak RX460 modelini tercih ettim. İkinci el temin ettim (satıcı arkadaşım). Kartı denedim açıldı bilgisayar aygıt yöneticisinden donanımı gördü yükledi, ardından PC kendi kendine kapandı ve açılmadı. Eski ekran kartını taktım açıldı. Sorun PSU’dadır dedim. PSU eski olduğundan yeni PSU alayım dedim. Gittim Vatan’a 500W PSU’lu kasa aldım. Sistemi kurdum CPU Fan çalışıyor ekran yok klavye ışıkları yanmıyor, ekran kartı fanları dönmüyor. Eski kartı denedim o da çalışmıyor. 600W’lık başka bir PSU denedim yine çalışmıyor. Bu sırada 4 farklı ekran kartı da denedim hiçbiri çalışmıyor. Çıkardığım sistemi eski kasa eski PSU’ya taktım R7 240 ile açıldı tekrar PC. Sorun anakartta desem diyemiyorum çalışıyor şu anda. PSU desem 2 yeni PSU da arızalı olamaz. Ekran kartı arızalı desem başka ekran kartları da çalışmadı. Hikaye gibi yazdım ama durumun içinden çıkamadım. Yorumlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 460'ı başka sistemde denedin mi?

Büyük ihtimalle sen VGA üzerinden görüntü alıyosun RX460 da VGA yok sende Anakattaki VGA ya bağlıyosun eğer monütöründe DVI veya HDMI girişi yoksa dönüştürücü alman lazım mesala HDMI VGA veya DVI VGA dönüştürücüsü al eğer monitöründe DVI veya HDMI girişi yoksa ben şuan öyle kullanıyorum 40TL ye vatanda bulabilirsin (tabi ekran kartına tak sonra dönüştürücüyap yine anakarta bağlama)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…