RX470 4 GB mining yaparken %50 vs. %100 güç kullanımı

hakanastan

Megapat
Daha fazla  
Yaklaşık 2 haftadır mining yapıyorum ve aslında hoşuma gitti. 2 haftalık getirisi 100TL ve tabii ki bu GPU'mu %50 güçle sınırladığım için, aslında 2 hafta içinde 200TL yani ayda 400TL yapılabiliyor, ama aklıma takılan bir konu var, araştırmama rağmen tam cevap bulamadım. GPU %50'de çalışırkenki değerler resimde mevcut. Bu şekilde çalışması, normal mining yaparken %100 ile çalışmasına göre daha az eskitir mi kartımı? 2. sorum da; bunu driverdan değil de başka bir şekilde %50'ye sabitleyebilir miyim? Kalan %50 ile arada sırada LoL gibi küçük oyunlar oynamak istiyorum.

Dosya Ekleri

• 111.png
    464 KB · Görüntüleme: 104
Son düzenleyen: Moderatör:
Daha az ısınır daha az görev yapar tahminimce daha az yıpranır. Ama zaten mining stabil olduğundan kart ısınmadığı sürece problem çıkartma olasılığı oyuna göre düşüktür. Karta 64 Watt güç tüketimi koymuşsunuz, bence core clock ve memory clock arttırılabilir.

Miningte %100 kullanımda voltaj ayarlarını test ederek düşürmeyi deneyin Oyunlar voltaj ister mining değil o sebepten voltajı kısabildiğiniz kadar kısın hem elektrik faturasına faydası olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…