RX470 ekran kartı devre dışı ve no Signal hatası

yekoner

Kilopat
Merhabalar. Bilgisayarımda oyun oynarken ekran bir anda siyah olup sonra no Signal hatası veriyor. Tek yapmam gereken şey düğmeye basıp kapatmak oluyor. Bilgisayar açılınca ekran kartıma baktığımda bu aygıt devreden çıkarıldı uyarısı alıyorum. Aygıt yöneticisinden etkinleştir diyorum ancak 'Windows, aygıtın gerektirdiği sürücüleri yükleyemediğinden, bu aygıt düzgün olarak çalışmıyor. (kod 31)' bu şekilde hata ile karşılaşıyorum. Ve ünlem logosu geliyor kartın yanına. Cihazı devre dışı bırak dedikten sonra tekrar aktifleştir diyorum ve sorun düzeliyor ekran kartım etkinleşiyor. Bu neden olur arkadaşlar bu arada ekran kartım RX470 4 GB modeli. Açılmış başka bir konuda AMD Radeon Software üzerinden ekran kartının frenkans ve fan ayarını önermişlerdi onu yapınca bir süre düzeldi fakat şimdi tekrar başladı.

Sürücüde sorun olabilir, ekran kartına overclock yapıyorsanız yapmayın. Ekran kartında da sıkıntı olabilir ama ilk olarak sürücüleri DDU ile silip yeniden sürücü kurmak daha mantıklı olacaktır.

Eksik olan Windows güncellemisi varsa yapın. Daha sonra mevcut olan sürücüyü DDU ile Güvenli Mod'da kaldırın.
Daha sonra linkteki 21.8.2 olan WHQL sürücüyü yükleyip deneyin.
UV da bir seçenek. Bunlar da işe yaramazsa temiz kurulum yapıp deneyin. Yine aynı WHQL sürücüyü yükleyip deneyin. PSU da sağlamsa VBIOS problemi olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı