Rx470 ve i3 7100 sistem için UPS

Makaleler
11
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Oturduğum yerde her akşam saat 1:15'de elektrikler 20dk'lık gidiyor. Bazen sabah da gidiyor, akşama kadar gelmiyor. Yani sık sık elektriğim kesiliyor. Ben de bu durumda bilgisayarım için endişeleniyorum. Zavallım, bir gün açılmayacak ya da yanacak bir parçası.

İçlerinde her hangi bir pil bulunmadığından düşük akımda ya da elektrik kesintisinde akım korumalı priz bir işe yaramıyor. Sadece yüksek voltajdan koruyor. Bu sebeple UPS almaya karar verdim. Amacım elektrik kesildiğinde oyun oynamaya devam etmek kesinlikle değil, onun için jeneratör lazım. Benim istediğim elektrik kesildiğinde bilgisayarı düzgün kapatmak için bana 30dk-1 saatlik bir zaman tanıması. Daha azı da olur da, ileride upgrade ettiğimde de yetmesini istiyorum aldığım UPS'in.

Sistemim:
-MSI Rx 470 GamingX 4GB
-Intel i3 7100
-Aerocool KCAS 600w
-Seagate Barracuda
-Crucial Mx300 275GB
-Corsair 1x8GB 2400MHz DDR4

-23inch LG'nin FullHd bir televizyonu.

Bunları bağlayacağım. Ayrıca, alacağım UPS'in sistemimi çalışırken de korumasını istiyorum. Line Interactive diye geçiyor sanırsam bunu yapanlar.

Aklımdaki model:

TUNCMATIK LITE II 850VA LINE INTERACTIVE UPS budur. Başka önerebileceğiniz, kullandığınız varsa önerilere açığım.
Teşekkürler.

@Recep Baltaş @JaroxJamaica

Düşündüğünüz UPS'i kullanıyorum daha bir sorun yaşamadım. Binada jeneratör olduğu için bilgisayarı kaç dakika açık tuttuğunu bilemem fakat memnun olduğum bir UPS.

Sisteminizi yazabilir misiniz?
Core 2 Quad Q8300
Gigabyte GA-G41MT-D3
Kingston 4 GB (2x4) HyperX 1333 MHz
ASUS Geforce GT 240
Cooler Master RC-338 (Kasanın fason üretim olduğunu düşünüyorum)
Kasayla gelen güç kaynağı 460W (Aynı şekilde bu güç kaynağı da fason üretim ve verimsiz bir güç kaynağı)
Samsung 750 EVO 500 GB
WDC WD2500JS-00NCB1 250 GB
WDC WD3200AVVS-63L2B0 320 GB
TSSTcorp CDDVDW SH-S223C DVD Writer
ASUS VC239H

Sizin sisteminiz ile benimki arasında performans farkı bulunmakta. Yine de kullanan birinin yorumunu almak iyidir. Son sorum olacak hocam, ne kadardır kullanıyorsunuz? Elektrikler gittiğinde jeneratör girmeden devreye bilgisayarda güç gidip gelmesi oluyor mu?

Sanırım geçen sene Eylül ayında almıştık. Elektrik gittiğinde sanki gitmemiş gibi kullanabiliyorum. Yani hemen devreye giriyor. Voltaj dalgalanma sorunu yaşamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…