RX480 - FX 8350 FPS problemi

Alper AKMEHMET

Megapat
Yer
Rize
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS PRIME H610M-K D4 Intel H610 Soket 1700
Intel Core i5 12400F Soket 1700 12. Nesil 2.50GHz İşlemci
Kingston HyperX Predator DDR4 3000 Mhz (2x8)
ROG Strix Radeon™ RX 6600 XT OC Edition 8GB GDDR6
Asgard 250 GB m.2 Ssd
XIGMATEK VECTOR S SERİSİ 80PLUS SİLVER 750W
Meslek
Satış Müdürü
Merhaba arkadaşlar. Çok büyük bir problemim var. ASUS M5A97 LE R2.0 - AMD FX 8350 Black Edition - GSKILL 8GB RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 8x4 - Sapphire RX480 GDDR5 8GB 256Bit - Kingston SSDNow V300 120GB - Western Digital 7200 Rpm 1 TB HDD - Cooler Master CM693 Siyah Atx Kasa - Cooler Master Seidon 120V Sıvı Soğutma - Xigmatek Tauro Serisi 80Plus 500W şu anda bilgisayarımda kullandığım sistem bu şekilde. Fakat oyunlarda anlayıp çözemediğim FPS drop problemi yaşıyorum. Araştırmadığım yer kalmadı. Belki pc ye virüs bulaşmıştır dedim formatladım tekrar kurdum fakat yok hep aynı. 60 fps de oyun oynarken birden 40 fps ye düşüyor. Tabi oyunda anlık takılma yaşanıyor. Darboğaz mı yaşıyorum acaba? Resimde GPU %0 da duruyor bir süre sonra %100 çıkıyor %0 iniyor %5 çıkıyor bu şekilde işliyor. Power'dan bu problemi yaşıyor olabilir miyim acaba?

Öncelikle koymuş olduğun resim en azından bende gözükmüyor. Fx 8350 işlemci ile anlık FPS düşmesi problemi bazı durumlarda malesef yaşanabiliyor. Fx 8350 işlemciyi R9 390 kart ile 2k çözünürlükte kullanıyorum ve kartı aldığım ilk dönemlerde 1080p çözünürlükte ani FPS düşmelerini bolca yaşıyordum, 2k çözünürlüğe geçince büyük oranda bu sorun çözülmüştü.

Eğer MSI Afterburner kullanıyorsan Power Limit seçeneğini sonuna kadar getirip öyle denemeni önerebilirim. Bu seçenek ile kartın ihtiyacı olan gücü tam alması sağlanabiliyor. Bakalım sorunun düzelecek mi.

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Resimde söyle bir durum var. CPU %5 %6 %20 lerde calısırken ekran kartı %0 da bir süre duruyor daha sonra %100 oluyor tekrar %0 düşüyor tekrar %100 lere cıkıyor ve sonra fps düşmesi oluyor. http://i65.tinypic.com/25a0xue.jpg adresindeki resimde bakabilirsiniz. Eklenti olarak yüklemek istedim ama malesef yüklemedi.

Ayrıca bana 500w powerin bu sistem için düşük olduğu da söylendi. Anakart'ın sorun çıkarabileceği tarzında bilgiler verildi. Tabi ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum açıkcası..

Daha önce aynı sorundan müzdarip bir arkadaş yine benzer bir konu açmıştı ayrıca aynı sorunu bende FX8320 ve M5A97 LE R2.0 anakartta yaşamıştım. O arkadaşa önerdiğim ve kendiminde yaptığı ayarları size de öneririm. Ayrıca bütçe uygun ise kısa bir zamanda daha iyi bir anakart almanızı tavsiye ederim.

Çözüm;

İlgili konu: FX 8320 ve R9 380 Oyunlarda Performans Sorunu

Hım. Bunu akşam deneyerek sizlere bilgi vereceğim. İnşallah benim sorunumun çözümü budur.

Açıkçası yazınızı okurken zorlandım. Donanımlarınızı satır satır yazsaydınız keşke. Ekran kartı çok ısınıyor olabilir. Ayriyeten yanlış anlamadıysam 4 adet RAM kullanıyorsunuz. RAM sayısını ikiye düşürüp denemenizde de fayda var.

Merhaba. Karışıklık için kusuruma bakmayın. Ramlerin 2 adet olarak da denedim. fakat sonuç yine aynı. FPS düşüyor. Hissedilmeyecek derecede olsa bir sey değil. 60 FPS de sabit oynarken bir anda 35-40 düşüyor. O anda oyun anlık donuyor. Driver kaynaklı olduğunu düşünerek bilgisayarı formatlayıp tekrar kurdum. Sonuç hüsran hüsran hüsran. Üst taraftaki arkadaşın söylemiş olduğunu yöntemi de deneyeceğim. Kendisinin problemi bu şekilde çözümlenmiş.

@Alper AKMEHMET söylediğim ayarları yaparsan sorun çözülecektir. Diğer donanımlarınız ile ilgisi yok tamamen ankartın "LE" yani kırpılmış model olmasından kaynaklı bir performans sorunu yaşıyorsunuz. Anakartımı değiştirene kadar bahsettiğiniz sorunu belirttiğim ayarlarla çözdüm.

@Rootzilla tamam üstadım. Ben 5.30 gibi işten çıkıp eve gideceğim. Direkt sizin belirttiğiniz ayarları deneyeceğim. Sonucu da sizlere yazayacağım. Teşekkür ederim desteğiniz için.

Ayrıca farklı bir arkadaşım ile beraber aldık kartı. Benden daha düşük bir işlemcide problemsiz oynayabiliyor. Fakat sizinde belirttiğiniz üzere anakart farkı var aramızda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…