RX480 vs Vega 64

Makaleler
24
Bilgisayarıma RX570'in yetersiz kalması üzerine yeni bir ekran kartı alacağım. Oynadığım oyunlar Grafik M. GTA SA (RTX2060'ta bile FHD 40FPS alınıyor), G. M ETS 2, Shader+Mod Minecraft ve 5 yıl önceki hikayeli oyunlar. Sizce 650TL'ye RX480 (RX590 modlu) mi yoksa 1350TL'ye Vega 64 mi alınmalı? Aradaki fiyat farkına değer mi?
Bu arada orta seviye çizim, kodlama, analiz, render, prodüksiyon ve montaj işleriyle ilgilendiğimi ve E5 2650 ile kullanacağımı da belirteyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 480 ile 570 arasında değiştirecek bir fark yok. Yani var ama az var. Vega 64 e geçmeni tavsiye ederim. Bu arada 1350TL ye vega 64 mü var?

Hocam 480 ile 570 arasında değiştirecek bir fark yok. Yani var ama az var. Vega 64 e geçmeni tavsiye ederim. Bu arada 1350TL ye vega 64 mü var?
Ben 1300 TL'ye Vega 56 aldım. Ancak çift BIOS'lu oldugu için BIOS attım ve 64 oldu. Yani o fiyata bulunabiliyor.
Vega 64'e geçtikten sonra gelecek elektrik faturaları sizi üzebilir. Ayrıca muhtemelen yeni bir güç kaynağına da ihtiyacınız olacaktır.
Eki Görüntüle 503908
Vega 64'de UV yapılınca 220W TDP değerine düşürülüyor. 600W kaliteli bir güç kaynağı yeterli olacaktır.

@Motionless IN White da bu ekran kartını kullanıyordu sanırım. Sizce o işlemci, Vega 64'ü besleyebilir mi?
Yeterli olacağını düşünüyorum, sonuçta çizim ve kodlama için kullanılacak.
Hocam direkt Vega 64 alıp geçin. UV konusunda falan size yardımcı olurum. Aradaki fiyat farkına değecek bir performans farkı var. Ayrıca çizim ve kodlama işlerinde Vega serisi çok başarılıdır.

Vega 56 bulamadım uygun, Vega 64 alırım alırsam. UV pek düşünmüyorum çünkü OC yapacağım termal macun yenilemesinden sonra. CX750M var ama satıp değiştirebilirim 1200W Titanium bir PSU ile, çünkü yaza doğru Büyük Fryzen'in sistemi (2xVega 64 LC CF) gibi CF yapabilirim. En mantıklısı Vega 64 olacak galiba.

@fryzen Ne kadar overclock düşünüyorsun? 1800-1900MHz falan düşünüyorsan kartı soğutmak için custom modeller yeterli olmayabilir. Zaten 300W TDP var, 400-500'e falan ulaşırsa nasıl soğutacaksın? UV yapmadan sınırları zorlamak istersen olabilir de üzerine voltaj vermek zor duruma sokabilir seni. Ben yine de UV önereyim, %10 performans için aşırı zorlamanın pek manası yok bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…