RX550 Minecraft drop sorunu

Lientum

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran kartı: AMD RX 550 4GB | İşlemci: i5-3570 (4x) | Ram: 12GB(8x4) DDR3 | Anakart: HP | Monitör: Lenovo Thinkvision 60Hz | Klavye: Gamepower Warlock Compact Red Switch | Mouse: Claw's Titan X1 | PSU: FEEL 460W MAX POWER
Merhaba arkadaşlar. Sistemim i5-3570 RX 550 4 GB 12 GB RAM 1TB HDD. Ekran kartını daha dün taktım kasaya driverları vs. güncelleştirdim her oyunu oynayabiliyorum kasmadan donmadan. Ama iş Minecraft'a gelince bilgisayara bir şeyler oluyor. 400-500FPS'de ani droplar 100FPS'e düşmeler 20 chunk'a çekince çok fazla drop atmalar vs. başlıyor. Java'da yüklü neden böyle drop atıyor anlamıyorum ayrıca Minecraft ekran kartı kullanıyor diye biliyorum işlemci yüzünden drop atacağını pek sanmıyorum öyle bir şey olsa düşük FPS alırdım ben yüksek FPS alıp drop yiyorum nedenini bilen var mı?

Merhaba arkadaşlar. Sistemim i5-3570 RX 550 4 GB 12 GB RAM 1TB HDD. Ekran kartını daha dün taktım kasaya driverları vs. güncelleştirdim her oyunu oynayabiliyorum kasmadan donmadan. Ama iş Minecraft'a gelince bilgisayara bir şeyler oluyor. 400-500FPS'de ani droplar 100FPS'e düşmeler 20 Chunk'a çekince çok fazla drop atmalar vs. başlıyor. Java'da yüklü neden böyle drop atıyor anlamıyorum ayrıca Minecraft ekran kartı kullanıyor diye biliyorum işlemci yüzünden drop atacağını pek sanmıyorum öyle bir şey olsa düşük FPS alırdım ben yüksek FPS alıp drop yiyorum nedenini bilen var mı?

FPS sınırlandırıp deneyin MC işlemciye yüklenir.

FPS sınırlandırıp deneyin MC işlemciye yüklenir.
Hocam fps sınırlandırmak istemiyorum darboğaz vs. yok bilgisayarda neden böyle yapar anlamadım ki

Korsan oynuyorum ayrıca Sonoyuncu Craftise vs. launcherlardada oynuyorum Craftise'da pek sorun yaşamadım ama SonOyuncu'da çok fazla var.

Arkadaşlar bu normal mi? %100 kullanımda 1183MHz ve 0.931V gösteriyor bu ekran kartı 50W güce ve 6000MHZ Memory Clock'a çıkabiliyor.

1737888932257.png

Arkadaşlar her türlü sorunu denedim tüm driverları güncelledim güncellenmemiş bir şey kalmadı bilgisayarda hala drop giriyor ama şöyle 2-3sn süren droplardan değil minisaniyelik droplardan giriyor insanı çıldırtıyor gerçekten küçük küçük minisaniyelik droplar giriyor 400-500fps'lerde. Bilgisayarımı formatlayayım napayım anlamadım ki.

Hiçbir öneri çözüm olmadı şu işin ciğerini bilen derdime derman olacak biri yok mu?

Ayrıca windows günlüklerine baktığım zaman şöyle bir sorun çıkıyor.
1737999636935.png

Merhaba arkadaşlar. Bugün droplar yüzünden çok sinirlendim, kasayı komple söktüm. Kasanın baştan aşağı bütün bakımını yaptım. Psu'yu 300W'dan 460W'a yükselttim. İşlemcinin termal macununu yeniledim. Fps drop bayağı geçti. Ayrıca MSI Afterburner açıp değerlere baktım. İşlemci %100 kullanımda 30W güç çekiyor ve çok zorlanıyor. Yakın zamanda işlemci değiştirip ryzen5 1600af alacağım. Yardımcı olan, olmaya çalışan herkese teşekkür ederim. İyi Forumlar

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı