RX550 sistem kendi kendine reset atıyor

programmerr

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar hepinize iyi sosyaller. İkinci elde bir sistem almıştım. İlk aldığım zamanlarda problem yoktu fakat son zamanlarda bilgisayar kendi kendine reset atmaya başladı. Video izlerken mesela oyun oynarken bir anda reset atıyor ve bu 3-5 dakikada bir devam ediyor. Her seferinde sürekli reset atıyor. Bazen reset attıktan sonra bilgisayar tam açılmadan bile reset atıyor. Stres testlerinde ekran kartı Max 71, işlemci Max 70 dereceleri görüyor. Hatta oyun oynarken sıcaklıkları kontrol ediyorum yüksek derecelere çıkmıyor fakat bir anda reset atıyor.

i5 3470.
RX550.
12 GB RAM var (normalde 8'di ben 4 daha taktım. O 4 olan RAM'i evde bulmuştum, sistem 12 olarak görüyor)
550W PSU.
İşletim sistemi Windows 11.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU'nuz ile alakalı olabilir eğer üretim yılı çok eski ve bazı PSU'lar yaşlanmasından dolayı sistem kendini korumak amaçlı reset atıyor olabilir, ayrıyeten tahminimce ya ısınmasından ya da RAM uyumsuzluğundan hatalı RAM modülü olabilir, 4 GB RAM'i çıkarıp bir daha test edin.

Eve geçince bir deneyeyim hocam. Ekstra olarak ilk başta böyle yaptığında termal macunları falan yenilemiştim. İşletim sistemi Windows 10'du. Sonra hiç yapmadı bayağı oynadım ettim. Sonra Windows 11'e geçeyim dedim. Bu sefer sürekli yapmaya başladı. İşletim sisteminden kaynaklı olabilir mi peki?

Eve geçince bir deneyeyim hocam. Ekstra olarak ilk başta böyle yaptığında termal macunları falan yenilemiştim. İşletim sistemi Windows 10'du. Sonra hiç yapmadı bayağı oynadım ettim. Sonra Windows 11'e geçeyim dedim. Bu sefer sürekli yapmaya başladı. İşletim sisteminden kaynaklı olabilir mi peki?

Anakartınızın eski olması ve Windows 11 ile olan uyumsuzluğu olabilir evet, ben tahminimce yüksek ihtimal RAM'den kaynaklı düşünüyorum dediğim gibi 4 GB'ı çıkartın 8 GB'ı kalsın hocam bir de öyle deneyin büyük ihtimal sorununuz çözülür ve PSU'nun markası nedir acaba?

Konu güncel.
RAM'leri çıkardım tek RAM tek slot denedim sorun aynı. Windows 11'deyken yapmıyor gibiydi düzeldi gibiydi sonra Windows 10'a geçtim yine aynısı oldu. OCCT ile Power testi yaptım bir sorun çıkmadı. Sadece işlemci sıcaklığı OCCT programında stres testi yaptığımda 92-93 derecelere çıkıyor yan kapaklar açık olmasına rağmen ama kapanma olmuyor. Testi bitirince 60'lara geri dönüyor bir süre sonra resetliyor. Bazen açılmadan bile reset atıyor.

Konu güncel.
RAM'leri çıkardım tek RAM tek slot denedim sorun aynı. Windows 11'deyken yapmıyor gibiydi düzeldi gibiydi sonra Windows 10'a geçtim yine aynısı oldu. OCCT ile Power testi yaptım bir sorun çıkmadı. Sadece işlemci sıcaklığı OCCT programında stres testi yaptığımda 92-93 derecelere çıkıyor yan kapaklar açık olmasına rağmen ama kapanma olmuyor. Testi bitirince 60'lara geri dönüyor bir süre sonra resetliyor. Bazen açılmadan bile reset atıyor.
aynı duurm bana da oldu. anakartı kasadan çıkarın ve öyle deneyin

Technopat Haberler

Geri
Yukarı