Çözüldü RX560 sistemde VIDEO_TDR_FAILURE hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

CosmosX

Hectopat
Daha fazla  
RAM
2x 8 GB ram DDR4 CL15,16
SSD veya HDD modeli
Hİ-Level 120 GB SSD 1 TB WD BLUE HDD
Ekran kartı
Sapphire Pulse Radeon RX560
Anakart
ASUS H110M-K
İşlemci
İntel Pentium G4400
Sorunum son 2 haftadır bilgisayarımın takılmaya başlaması. Geçen hafta temiz bir kurulum yapıp tum driverları olması gereken gibi kurdum fakat yine takılmalar oluyor, özellikle Windows ana ekranında iken mouse imleci takılarak ilerliyor. 2 hafta öncesinde böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Ve bugün de mavi ekran hatası verdi. Yardımcı olursanız çok sevinirim <3

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Biz bu konuda FPS durumunu inceleyemeyiz. Bu konu mavi ekran sorunu çözümü içi. Mavi ekran almıyorsan çözüldü olarak işaretleyin.
Diğer sorularınız için yeni konu açın ve beni etiketleyin. Onuda inceleyip çözeriz :)
Kasanızın kapağını açın fanlara birer bant atın oynamasın. Elinize bir fön makinesi alın. Soğuk moda getirin. Kasanın kapağını açın. Balkon gibi bir yer varsa orda yoksa pencere önündeyken kasanın içine tutun. Kendiniz etkilenmemek için bir maske giyin. Kasanızı güzel bir tozlardan arındırın.

Islak mendil ıslak bez gibi şeyler kullanmayın. Fön makinesiyle işlem bittiğinde kasayı tekrar kapatıp başlatın.

Eğer benim cihazım temiz zaten birkaç aya bir bunu yapıyorum diyorsanız sorun yok.

AMD driverınızı alttaki rehberdeki gibi güncelleyin. Sorun devam ediyorsa dönüş yaparsınız.
- DDU kullanmak için rehberi takip edin.

- AMD Ekran kartı sürücünüzü verdiğim linkten son sürümü indirin. Bunun için linke girip search your product kısmınnın yanındaki yere tıklayıp grafik kartınızın modelini yazarak (Örnek RX580) alta doğru listelemeden seçin. Yazmaya başladıkça liste azalacak. Kendi kartınızı seçip alttan submit butonuna basarak yönlendirmesini sağlayın. Uygun Windows sürümünüzü seçip indirin.

Driver kaldırma ve tekrar driver yükleme işlemini internetsiz güvenli modda yapmalısınız. Buna girmek içinde açılışta F8 sürekli basıp kurtarma seçenekleri ekranında başlangıç seçenekleri tıklayın. Oradan gelişmiş başlangıç ayarları diyerek yeniden başlatın. Seçenekler geldiğinde internetsiz güvenli mod f kaçtaysa o tuşa basın.

Sorun devam ederse 1-2 sürüm eski driver deneyin. Hala sorun devam ediyorsa DDU ile kaldırıp bu sefer kendiniz kurmayın. Windows yüklesin. Hepsine rağmen sorun devam ediyorsa dönüş sağlarsınız.
Bunlardan sonra sorun devam ederse geri dönüş sağlayın. Yeni raporlarınız ile.
- Sorun RAM kaynaklı da olabilir. Ona en son bakalım. Çünkü RAM'inizin CL değerleri ve markaları aynı değil galiba.

Güncel OS kullanıp çok eski AMD sürücü kullanıyorsun. AMD ekran kartı sürücünü sil ve güncel sürümü yükle.
BIOS Update et.

BIOS güncellemesini yaptım ekran kartının driverını silip WHQL olan en son sürümü indirdim, test edeyim dedim aynı sorun devam hatta BIOS'tan sonra FPS daha da düştü.

Şimdi de işlemcim kullanılmasa da kullanılıyor olarak gözüküyor FPS rezalet 2 GB ekran kartım ile bile Valorant'ta 80 FPS alıyordum şimdi 30 40 FPS'lerde geziyor sanki bir şey FPS'i sabitlemiş gibi

Bu arada dipnot: Sanırım aklınıza gelebilecek her şeyi denedim DDU ile driver sildim yeniden yükledim droplar azaldı fakat FPS hala düşüktü.

İşlemci sıcaklıklarını kullanımlarını yük altında iken kontrol altında tuttum ısınma yok fakat kullanım sürekli %100 oluyor boşta iken sıcaklık 30-40C° civarlarında ama arada bir kullanım yine %100 oluyor.

En son sizin dediğiniz gibi BIOS güncellemesi yaptım FPS de düştü droplar da arttı oyun oynanmayacak hale geldi. Ara tatilin başından bu güne hala bu sorun ile uğraşıyorum delirmek üzereyim.

Hard disk ve SSD'nin sağlık durumları gayet normal ve birkaç günde bir birleştirmelerini yapıyorum

Son düzenleme:
Biz bu konuda FPS durumunu inceleyemeyiz. Bu konu mavi ekran sorunu çözümü içi. Mavi ekran almıyorsan çözüldü olarak işaretleyin.
Diğer sorularınız için yeni konu açın ve beni etiketleyin. Onuda inceleyip çözeriz :)

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı