RX5600 XT MHz hızını düşürme

WhitePanda

Hectopat
Herkese selamlar, MSI RX 5600XT ekran kartına sahibim ve ara ara WattMan hatası alıyorum. Çözüm için çekirdek hızını 100MHz düşürmek gerekiyormuş ancak nereden ve nasıl yapılacağını bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağ tıklayın ve oradan AMD paneline girin. Sonra

-Performans-
- Ayarlanıyor-
Oradan Manuel seçin. İlk ayarı aktif edin ve son kutucuğa istediğiniz değeri girin

EK : İllaki 100MHZ kısmanıza gerek yok. - 6MHZ olarak deneyin. Nerede stabil olursa o değeri girin.

WattMan hatası denilen şey illa GPU ile alakalı bir şey değildir. Bu AMD'nin "Abi bu reset olsa olsa kesin bizdendir ben çocuklara söyledim bir daha yapmazlar" demesinin bir başka biçimidir. WattMan hatası sonrası sürücü kendini sıfırlar ilk kez kurulmuş gibi olur. Kısaca AMD sürücülerde yediği bokların farkında kendiyle alakalı sorun oluşmamışsa bile kullanıcısı için kendince önlem alır.

Radeon Software uygulamasında ayarların hem her oyun için hem de global olarak ayarlanmış olduğunu tehit edin.
Graphics:
[Wait for Vertical Refresh: Always off]
[Radeon Enhanced Sync: Disabled]
[Surface Format Optimization: Disabled]

Display:
[Radeon FreeSync: On]

Bence Evet Viewer'a bir bakın sorun düşmüş mü? Düşmüşse hata kodunu aratıp sorunun çözümlerini inceleyin.

Bu arada 2004 sürümü aşırı mikro takılma yapıyor stabiliteyi bozuyor belki tek başına bile bu olmuş olabilir. Takılma sorunlarını önlemek için aşağıdaki yöntemleri kullanıyorum sorunu tam çözmüyor ama iyi derecede rahatlatıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ryzen kullanıyorsanız, son zamanlarda sıklıkla Reddit'te karşılaştığım RAM problemleri var eğer yukarıdaki yöntemler işe yaramazsa son olarak RAM hızını 3200-3000MHz'e düşürmek işe yarayabilir.

R5 2600 kullanıyorum işlemci olarak, Dota 2 oynarken karşılaşıyorum genelde bu sorunla bazen res atıyor pc (özellikle oyundayken google chrome açınca) bazen de oyundan atıyor. Ramler 3600mhz benim ancak 3600'e alınca hata verdiği için 3333 mhz'ye aldım ramleri olmadı bir kez daha düşürüyüm olmadı. Diğer dediklerinize de bakacağım, teşekkür ediyorum.

Ben de 5500 xt var wattman hatası alıyorum ekran kartı mhz düşürmek bi zararı olurmu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…