RX5600 XT WattMan hatası ile karşılaşılır mı?

Merhabalar, 5xxx kartlarında bu sorun yaşanmıyor demişsiniz.
Yaklaşık 2 ay önce MSI 5600XT Gaming X ekran kartını aldım ve ara sıra watmann hatası alıyorum. Oyunlardayken bir anda siyah ekran oluyor oyun sesi geliyor ama hiçbir şey yapılmıyor. Mecburen reset atmak zorunda kalıyorum. Sorunun çözümünüde bulamadım.
Radeon ayarlarından hız vs. düşürün denilmiş ama o şeylere girmek istemediğim için yapmadım. Acaba yaparsam sorun çözülür mü? BIOS güncellememi de yeni yaptım. Geçenlerde ekran kartı güncellemesi de yaptım ama devam ediyor. Çok sık yapmıyor 2 haftada bir gibi. Tam böyle WattMan'ı unutuyorum o zaman yapıyor. Nedir çözümü bilen var mı?

@Crosszy Ben voltaj ve frekans düşürerek çözdüm sorunu hatta çok stabil çalışmaya başladı kart. Voltaj ve frekansı %3 veya %5 falan kısmayı dene. Fazladan voltaj vermek riskli ama kısmanın hiçbir riski yok. En kötü ihtimal fazla kısarsan sistem resetlenir ayarlar normalde döner.

[Rehber] AMD Ekran Kartlarında Siyah Ekran Hatası - Technopat Sosyal Şu konudaki çözüm önerilerini deneyebilirsiniz. Bu tarz sürücü kaynaklı hataların net bir çözümü olmadığı için birçok çözüm yöntemlerini denemeniz gerekli. Hangisi çözüm olursa artık. Radeon ayarlarından da ayar yapmanız lazım. Çekinecek bir durum yok açıkçası. Sonuçta AMD ekran kartı kullanıyorsunuz ve Radeon ayarlarını bilmeniz gerekli. Bir şey daha ekleyeyim. Radeon programından yaptığınız ayarların sıfırlanmaması için görsele eklediğim Windows ayarlarından hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatın.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı 3.PNG
    20,3 KB · Görüntüleme: 54
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…