RX570 4 GB OC anlık yeşil ekran problemi

taymi2

Centipat
Merhaba. Buradaki konuları çokça araştırdım fakat benim sorunum biraz daha ilginç. Özellikle ekran kartı driverlarını güncelledikten sonra olmaya başladı.
2 Monitör kullanıyorum ikisi de birebir aynı. Sadece oyun amaçlı kullandığım monitörüm ara sıra masaüstünde oyunlarda veya durduğu yerde 1 saniye için yeşil ekran veriyor sonra kayboluyor. Kasma donma vs hiçbir şey yok. Sanki hiçbir şey olmamış gibi çalışmaya devam ediyor. 'Kablolardan kaynaklı olabilir mi?' Diye düşünüyorum fakat güncelleme öncesinde böyle bir sorun yoktu. Okuduğum bir konuda HDMI güvencesini kapattığım zaman düzeldiğini yazmışlardı. Yaptım fakat olmadı. Donanımda mı problem var yazılımda mı anlayabilmiş değilim. Sistemi hep soğuk tutmaya özen gösteriyorum. Bu sorunu düzeltmek için ne yapabilirim?

OC yapma. Belki ekran kartın OC için yapılmamıştır. Kendini korumaya alıyordur.

Merhaba. Buradaki konuları çokça araştırdım fakat benim sorunum biraz daha ilginç. Özellikle ekran kartı driverlarını güncelledikten sonra olmaya başladı.
2 Monitör kullanıyorum ikisi de birebir aynı. Sadece oyun amaçlı kullandığım monitörüm ara sıra masaüstünde oyunlarda veya durduğu yerde 1 saniye için yeşil ekran veriyor sonra kayboluyor. Kasma donma vs hiçbir şey yok. Sanki hiçbir şey olmamış gibi çalışmaya devam ediyor. 'Kablolardan kaynaklı olabilir mi?' Diye düşünüyorum fakat güncelleme öncesinde böyle bir sorun yoktu. Okuduğum bir konuda HDMI güvencesini kapattığım zaman düzeldiğini yazmışlardı. Yaptım fakat olmadı. Donanımda mı problem var yazılımda mı anlayabilmiş değilim. Sistemi hep soğuk tutmaya özen gösteriyorum. Bu sorunu düzeltmek için ne yapabilirim?
DİSCORD kullanıyorsanız donanım ivmesini kapatın. Windows'da güncel olsun.

Driver sürümü nedir? Güncel mi? 20.4.2'ye geçmek sorunu düzeltebilir.

Driver'ı en güncel versyona çektikten sonra başladı zaten sorun şu an en güncel versyonda
OC yapma. Belki ekran kartın OC için yapılmamıştır. Kendini korumaya alıyordur.

OC bilmediğimden dolayı hiç kalkışmadım zaten performansı şimdilik yeterli.
DİSCORD kullanıyorsanız donanım ivmesini kapatın. Windows'da güncel olsun.
Discord kullanmıyorum. Windowsumda güncel.
Kartta veya Driver da değilde monitörde bir problem olması mümkün mü sizce ? daha çok yeni alalı bir sene olmadı ama?
Driver sürümü nedir? Güncel mi? 20.4.2'ye geçmek sorunu düzeltebilir.
20.8.2 sürümündeyim şimdi baktım. En güncel versyon bu sanırım güncelleme uyarısı vermiyor radeon yazılımı.

Sorunun monitörden kaynaklandığı kesinleşti an itibari ile. Sorunlu olan monitör ara ara gidip geldikten sonra komple donanım olarak çıkıyor. Kabloları çıkarıp takınca tekrardan düzeliyor. Monitörler Everest M-335 model. İkisi de birebir aynı. En temizi servisine göndermek olacak sanırım. Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Kabloları Değiştirerek sorunu çözdüm. Şu an 0 sıkıntı kullanmaya devam ediyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı