RX570 için modeli tavsiyesi

Silvain

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,
Benim birkaç sorum olacak ama parçalar hakkında pek bilgim olmadığı için sizlerden yardım almak istiyorum.
Kasım'ın başlarında RAM-ANAKART-İŞLEMCİ değiştirmiştim ama ekran kartı olarak eski bilgisayarımdan kalan ekran kartını kullanıyorum.

Şu anki sistemim:
Anakart: MSI A320M-A Pro
RAM: 8GB ADATA 3000Mhz
İşlemci: AMD Ryzen 5 3400G

Ben bu sisteme ek olarak RX570 gibi bir ekran kartı almak istiyorum, bir sitede XFX'in 1.600TL'ye fiyatlısını gördüm ama kimisi "nitro+ al pulse sorunlu" kimisi "pulse al sağlıklı olur" diyor. Kafam gerçekten çok karıştı üstüne bir de ısınma problemi varmış galiba. Sizce ekran kartı konusunda ne yapmalıyım? Muhtemel olarak oynayacağım oyunlar Assassin's creed serisi - Cyberpunk - BF1 gibi günümüze yakın ya da günümüzün oyunları olacaktır.
Ek olarak bu sistemde ekran kartı aldıktan sonra kaç Watt'lık PSU yeterli olur? ve internetteki PSU ile satılan kasalardan almak mantıklı mı yoksa kasayı ayrı PSU'yu ayrı almak mı daha sağlıklı olur?

Merhabalar,
Benim birkaç sorum olacak ama parçalar hakkında pek bilgim olmadığı için sizlerden yardım almak istiyorum.
Kasım'ın başlarında RAM-anakart-işlemci değiştirmiştim ama ekran kartı olarak eski bilgisayarımdan kalan ekran kartını kullanıyorum.

Şu anki sistemim:
Anakart: MSI A320M-A Pro.
RAM: 8 GB Adata 3000MHz.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3400G.

Ben bu sisteme ek olarak RX570 gibi bir ekran kartı almak istiyorum, bir sitede XFX'in 1.600TL'ye fiyatlısını gördüm ama kimisi "Nitro+ al Pulse sorunlu" kimisi "Pulse al sağlıklı olur" diyor. Kafam gerçekten çok karıştı üstüne bir de ısınma problemi varmış galiba. Sizce ekran kartı konusunda ne yapmalıyım? Muhtemel olarak oynayacağım oyunlar Assassin's Creed serisi - Cyberpunk - BF1 gibi günümüze yakın ya da günümüzün oyunları olacaktır.
Ek olarak bu sistemde ekran kartı aldıktan sonra kaç Watt'lık PSU yeterli olur? Ve internetteki PSU ile satılan kasalardan almak mantıklı mı yoksa kasayı ayrı PSU'yu ayrı almak mı daha sağlıklı olur?

Palit GeForce GTX 1650 Super GP OC En Ucuz Fiyat ve Özellikleri - Epey
Bu kart RX 570'den çok daha iyidir.

4 GB mı istiyorsun 8 GB mı?
4GB için bütçem daha uygun olacak gibi görünüyor çünkü ek olarak PSU almam gerek.
GALAX isimli bir ekran kartını ilk kez görüyorum, sağlıklı ve güvenilir midir?
1650S almalısınız, 570 artık alınmaz.
Bütçem şu an belirsizliğini koruyor ama duruma göre 1650S alabilirim. Birisi GALAX isimli bir markanın linkini bırakmış o marka hakkında bilginiz var mı?

Son düzenleme:
4 GB için bütçem daha uygun olacak gibi görünüyor çünkü ek olarak PSU almam gerek.

Galax isimli bir ekran kartını ilk kez görüyorum, sağlıklı ve güvenilir midir?

Bütçem şu an belirsizliğini koruyor ama duruma göre 1650S alabilirim. Birisi Galax isimli bir markanın linkini bırakmış o marka hakkında bilginiz var mı?

Detaylı bilgim yok ama forumda fazlaca önerilen bir marka uygun fiyatlı kartları var ben de şunu önerebilirim o şekilde bir bütçe olabilecekse XFX RX 5500 XT THICC II Pro RX-55XT8DFD6 128 Bit GDDR6 8 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Marka hakkında fazla bilgim yok kafanıza yatarsa konu açın sorun bu model iyi midir vesaire 8 GB versiyonu 1660 ile 1660S arasında performans veriyor videolarda.

Detaylı bilgim yok ama forumda fazlaca önerilen bir marka uygun fiyatlı kartları var ben de şunu önerebilirim o şekilde bir bütçe olabilecekse XFX RX 5500 XT THICC II Pro RX-55XT8DFD6 128 Bit GDDR6 8 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Marka hakkında fazla bilgim yok kafanıza yatarsa konu açın sorun bu model iyi midir vesaire 8 GB versiyonu 1660 ile 1660S arasında performans veriyor videolarda.
Cevapların ve ilgin için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı