RX570 mi yoksa R5 1600 ile birlikte 8 GB RAM mi?

Yer
Manisa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
1500 TL bütçem var ve sistemimi yükseltmek istiyorum. Şu an içindeki kart HD4850 ve işlemci AMD FX6300 six Core Processor RAM ise 4 GB.
Sadece RX570 mi almalıyım yoksa Ryzen 5 1600 ile beraber 8 GB RAM mi almalıyım? Kararsız kaldım.
Bilgi verir misiniz?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 5 1600 ve 8 GB RAM alacaksan anakart değiştirmen gerekiyor. Çünkü, FX serileri AM3+ işlemciler ve soket anlamıyla AM4'e uyumlu değiller. Ve, FX serilerinde DDR3 RAM desteklenirken AM4 anakartlar DDR4 RAM gerektiriyor.

Ryzen 5 1600 ve 8 GB RAM alacaksan anakart değiştirmen gerekiyor. Çünkü, FX serileri AM3+ işlemciler ve soket anlamıyla AM4'e uyumlu değiller. Ve, FX serilerinde DDR3 RAM desteklenirken AM4 anakartlar DDR4 RAM gerektiriyor.

Ana kartım: Gigabyte 970A-UD3p yani Ryzen işlemcileri desteklemiyor değil mi?

Bence anakart, RAM ve GPU’yu elden cikarin ve islemci, RAM ve anakarti 0 alirsiniz. Cunku ikinci el fiyatlari ile 0 fiyatlari arasinda cok fark yok. Daha sonra ikinci el bir ekran karti alin. Fazladan 600₺ civarinda harcamaniz gerekecek ama cok iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…