RX570 oyunlarda donma ve sistem kilitlenmesi

Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar başlıktada belirttigim gibi bir çok oyunda arada sırada oyun donuyor. Sesler bir kaç saniye daha gelmeye devam ediyor. Ardından oyunu aşagı atıyor ve sistem kilitleniyor. Reset atmak zorunda kalıyorum. Adrenalin 18.11.1 ve 18.9.3 driverleriyle denedim sonuç aynı. Daha önce GTX 1050 ile sorunsuz oynayabiliyordum o yüzden direk ekran kartından şüphelendim. En sık sorun yaşadıgım oyunlar: CS:GO ve PUBG. Sıcaklık degerleri ise normal: GPU en fazla 75 derece CPU ise en fazla 61 derece.

Sistemim:
CPU: AMD Athlon 860k
ANAKART: MSI A68HM-V2 E33
EKRAN KARTI: Sapphire RX570 mini ITX
RAM: 8GB DDR3 1866MHZ
SSD: Sandisk 120GB
HDD: WD 1 TB 7200RPM

Sisteminizde darbogaz oluyor. 860K RX 570'i besleyemez. Performans düşüklüğü yasamaniz normal. Fakat o donma ve kilitlenme darbogazdan olmuyor olabilir. Herhangi bir bilesene O.C yaptiniz mi?

İşlemci darboğazının zirvesi yaşanıyor sistemde bu nedenle.

Sistemimde emaneten RX 470 kullanıyorum. Normalde GTX 1070Tİ kullanıyorum. Geçen gün aynı dediğiniz olay bana da oldu. En güncel sürümde yüklü. AMD nin GPU yazılımıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Kartı 1 haftadır kullanıyorum 1 kere karşılaştım bu durumla.

Sisteminizde darbogaz oluyor. 860K RX 570'i besleyemez. Performans düşüklüğü yasamaniz normal. Fakat o donma ve kilitlenme darbogazdan olmuyor olabilir. Herhangi bir bilesene O.C yaptiniz mi?
Islemci 4.2GHZ overclocklu testleri yapildi stabil sekilde çalışıyor. Bir miktar darbogaz mevcut evet fakat dediginiz gibi sorun bundan degil bencede. Kart degistirmeden once her şey normaldi.
İşlemci darboğazının zirvesi yaşanıyor sistemde bu nedenle.
Hocam o kadar rahatsiz etcek kadar olmuyor be.
Bende driver kaynakli oldugunu düşünmeye basladim. Yeni çikan 18.11.2 driverini kurdum bakalim duzelecek mi.
EDİT: 18.11.2 driveri ile dunden beridir hic yasamadim bu sorunu galiba düzeldi.
EDİT: Tekrardan bir crash yedim. Windows 10 bildirim panelinde Beklenmeyen bir sistem arızasından dolayı Radeon Wattman ayarları sıfırlandı. Bildirimi geldi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…