RX570 PowerColor 4 GB vs Gigabyte 8 GB

İleride yükseltme yapmayacaksanız 650 Watt o sistem için çok fazla, 500 Watt yeterli olur. Ayrıca anakartta aynı şekilde yükseltme yapılmayacaksa A320 yeterli olur. Böylece işlemciye daha fazla bütçe ayırıp R5 1600 AF veya R3 3100 alabilirsin. Böylece daha iyi ve daha uzun ömürlü bir sistem olur.

RAM bir sonraki ay 16, daha da ilerleyen aylarda 32 GB olacak, anakart destekliyorsa Ryzen 5 serisine yükselteceğim zaten. Kasa ve PSU halihazırda tümleşik olduğundan aldım.
Grafil tasarımda yüksek Hz ne işine yarıyor ki? O zaman IPS panel 24 inch ve 60-75 Hz bir monitör arasın.

Oyun da oynayacağız ama yani, o konuda da Hz değerleri önemli.

Ayrıca arkadaşın dediği gibi RX570 ile 144 FPS'in üstüne çıkacağınız oyunlar çok az sayıda. Onu da 75 Hz olarak değiştirip güzel bir IPS panel monitör alıp sisteme 1 adet daha 8 GB RAM ekleyebilirsin.

Anakartı alıp güncelleyerek istediğin AM4 soketli işlemciyi takabilirsin. Ama o.c yapacaksan soğutması iyi bir anakart tavsiye ederim.
Yazmış olduğum sistem ile uyumlu mu?

Evet.

Senin için iş daha öncelikli değil mi? 144 Hz'siz de oyun oynarsın, ki ben de 75 Hz'de oynuyorum. Ama IPS panelin renk doğruluğu, 144 Hz TN panellere fark atar. Sen bilirsin.

Dün akşam itopya cuma indirimlerinde rx 5500xt 1200 TL civarındaydı indirimi denk getirirseniz 5500xt öneririm olmazsa 4 ile 8 arasında yerine göre %5-10 arasında fark var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…