Herkese selam. Benim sorunum hemen hemen bütün oyunlarda yaşadığım oyun videosu çektiğim zaman videonun görüntü kalitesinin kötü olması.
AMD Radeon ile çektim, OBS ile çektim, ayarları denedim, görüntü kalitesini bile kökledim ama hiç oyunu aynı şekilde yansıtmadı bana çektiğim video. Görüntü böyle cırtlak gibi, yırtılmış, çok parlak, saçma sapan bir şey oluyor. Resimleri de yükledim ki burada çok belli bile etmemiş...
Çözümünü bilen varsa ve söyleyebilirse çok sevinirim. Program önerme olur, ayar önerme olur. Sizdeyim.
Bende de aynı sorun olmuştu. RX 570 için eğer ekran kartı sürücünüzü güncellemediyseniz normal bir durum. Bende o şekilde geçmişti.
Ayrıca:
OBS kullanıyorsan,
Ayarlar > gelişmiş > color range > Full.
Bende de aynı sorun olmuştu. RX 570 için eğer ekran kartı sürücünüzü güncellemediyseniz normal bir durum. Bende o şekilde geçmişti.
Ayrıca:
OBS kullanıyorsan,
Ayrıca:
OBS kullanıyorsan,
Sanırım renk sorunu çözüldü bunun için teşekkürler. Peki bu netlik sorununu nasıl halledebiliriz acaba ? Gördüğünüz üzere hafif yırtılma gibi bir hissiyat veriyor.
Bunu da denedim hafif iyileşmeler oluyor fakat hala o istediğim netlik görüntüyü vermiyor. Daha doğrusu kendi canlı oynarken gördüğüm görseli videoda göremiyorum. Fakat Sesegel tarzı pes, FIFA videoları çekenlere bakıyorum hiçbir sorun yok göründüğü gibi videoya aktarılıyor görüntü. Donanımsal sıkıntım olmadığından dolayı bende ona benzer bir sonuç bekliyorum. Sorunun da neden kaynaklandığını hala çözemedim. Ve bu sorun tek pes te yok. Bütün oyunları veya masaüstünü böyle kaydediyor. Bozuk veya cırtlak. Eğer başka fikirleriniz varsa almaktan mutluluk duyarım. Olmuyorsa artık yapabileceğimiz bir şey yok
60 fps yaptığınız zaman görüntü daha akıcı olur fakat Radeon'da 60 fps video kaydedince bitrate otomatik olarak düşüyor ve görüntü net olmuyor. 30 fps de ise akıcılık azalıyor fakat görüntü daha güzel oluyor. Bunu seçmeniz lazım ya akıcı video ya da kaliteli görüntü. Fakat belki video düzenleme programları ile 30 fps olan videoyu 60 fps yapabilirsniz. Bu sayede görüntü hem akıcı hem güzel olur.
60 FPS yaptığınız zaman görüntü daha akıcı olur fakat Radeon'da 60 FPS video kaydedince bitrate otomatik olarak düşüyor ve görüntü net olmuyor. 30 FPS de ise akıcılık azalıyor fakat görüntü daha güzel oluyor. Bunu seçmeniz lazım ya akıcı video ya da kaliteli görüntü. Fakat belki video düzenleme programları ile 30 FPS olan videoyu 60 FPS yapabilirsniz. Bu sayede görüntü hem akıcı hem güzel olur.