Çözüldü RX570 sistemde "Error 43" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

balrog

Femtopat
Daha fazla  
Ekran kartım ASRock Phantom Gaming D RX570. ekran kartını sistem toplarken almıştım ve iki gün önce çalışıyordu. Bugün ise bilgisayarın ekran kartını görmediğini anladım. Çeşitli çözüm yolları denedim, DDU - güvenli mod ile driver kaldırma ve yükleme yöntemini denedim değişen bir şey olmadı, format atıp ekran kartı Driver'ını yeniden yükledim ama değişen bir şey olmadı, AMD reflash olayını da denedim o da etki etmedi. Bu repatch denen atikmdag programını kullandım o da işe yaramadı. Sanırım ekran kartı bozuldu ama neden durduk yere bozuldu anlamadım, daha yeni almıştım. GPU-Z programı ile kontrol ettim.
Ayrıca FPS'nin UPS'ini almıştım 1500VA olanından ve kasa ile monitörü ona bağlamıştım ama problemin ondan kaynaklandığını sanmıyorum amacım bilgisayarı korumaktı.

gpu z.png

gpu z 2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Problemi çözdüğünüze sevindim. Umarım bir kere daha karşılaşmazsınız. Güle güle kullanın.
Teşekkür ederim hocam. Ancak şimdi bilgisayarı tekrar açınca, en başta bir bildirim geldi PCI bus ile alakalı Windows'tan o kısımı tam göremedim. Onun yanında yine AMD hata verdi, code 43 hatası geri geldi ve sürücüyü görmedi. Bunun üzerine Driver Booster ile driver'a uninstall yaptım ve düzeldi. Ben anlamadım bu işi. Ne olur ne olmaz diye Windows 10 güncellemelerini durdurdum, belki onunla alakalıdır diye.
Kod 43 donanımsal bir arıza diye biliyorum. Yukarıda bir link attım bakarsanız sevinirim.
Ben kendi kod 43 sorunum PC ısındığı için yaşanmış ve yine PC ısındığı için çözülmüştü. Sizin kartınız da belki gözleminiz dışında fazla ısınmış olabilir.

Kod 43 donanımsal bir arıza diye biliyorum. Yukarıda bir link attım bakarsanız sevinirim.
Ben kendi kod 43 sorunum PC ısındığı için yaşanmış ve yine PC ısındığı için çözülmüştü. Sizin kartınız da belki gözleminiz dışında fazla ısınmış olabilir.
"yine PC ısındığı için çözüldü" derken ne demek istediniz, kendi kendine mi düzeldi?

Hocam sıkıntı orada zaten GPU çalışmadığı için herhangi oyun veya GPU gerektiren program çalıştıramıyorum. Ancak normal şartlarda 35 derecede idi. Sorun çıkarmadan önce CS:GO oynamıştım birkaç gün onu da düşük çözünürlükte oynadım. Ama şimdi Driver'ı görmüyor. Daha alalı 4 gün oldu. Benim eski GTX960M hala taş gibi binlerce saat CS oynamışımdır onda o kadar ısınmaya rağmen tek bir sorun yok.

Neyse aldığım firmaya mesaj attım pazartesi günü ne olacağı belli olur. Ayrıca yarın tekrar denerim belki de sizin dediğiniz gibi kendiliğinden düzelir. Peki hala aynı kartı kullanıyor musunuz hocam?

Peki hala aynı kartı kullanıyor musunuz hocam?
Bir kenarda duruyor hocam. Ama çalışır vaziyette. Benim o PC ile sorunum fanının çalışmamasıydı. Ekran kartı 80 dereceyi geçince kendi kendini kapatıyordu. Yükün tamamı dahili grafik ve CPU ya kalıyordu. CS GO Italy 98 derece CPU sıcaklığı ile oyun oynadığımı bilirim. O yüzden o makineye pek fazla yanaşmıyorum. Ama ekran kartı dayanıklı çıktı orası kesin.

Hocam, ilginç bir şekilde bugün kasayı açtım ve ekran kartının üstüne hafiften bastırdım. Sonra tekrar Device Manager'a baktım ama değişen bir şey olmadı. Sonrasında öylesine Driver Booster programına baktım. Ekran kartı sürücüsünü faulty olarak görüyordu ve Update etmek istedi. Update edildikten sonra code 43 gitti ve cihaz düzgün çalışıyor dedi. Gözlerime inanamadım normalde resmi sitesinden on kere driver indirip kurdum ama bir işe yaramamıştı.

Çözümü bulana kadar yaptıklarım ise:
  • Windows 10 Pro işletim sistemini en güncel hale getirdim.
  • DDU yöntemi ile silip tekrar sürücü yükledim ama işe yaramamıştı.
  • Atikmdag-patch gibi çözümleri denedim ama işe yaramamıştı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, ilginç bir şekilde bugün kasayı açtım ve ekran kartının üstüne hafiften bastırdım. Sonra tekrar Device Manager'a baktım ama değişen bir şey olmadı. Sonrasında öylesine Driver Booster programına baktım. Ekran kartı sürücüsünü faulty olarak görüyordu ve Update etmek istedi. Update edildikten sonra code 43 gitti ve cihaz düzgün çalışıyor dedi. Gözlerime inanamadım normalde resmi sitesinden on kere driver indirip kurdum ama bir işe yaramamıştı.

Çözümü bulana kadar yaptıklarım ise:
  • Windows 10 Pro işletim sistemini en güncel hale getirdim.
  • DDU yöntemi ile silip tekrar sürücü yükledim ama işe yaramamıştı.
  • Atikmdag-patch gibi çözümleri denedim ama işe yaramamıştı.
Problemi çözdüğünüze sevindim. Umarım bir kere daha karşılaşmazsınız. Güle güle kullanın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı