RX580 8 GB'nin NVIDIA tarafındaki rakibi kim?

Enzo St. John

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Gaziantep
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI B450M GAMING PLUS | AMD Ryzen 5 2600 | Sapphire RX580 8GB | Corsair 2x8GB Vengeance LPX | Thermaltake V200TG | 1TB HDD | 512GB M2 SSD
Arkadaşlar RX580 8 GB ekran kartımın NVIDIA tarafındaki karşılığını merak ettim. Çoğu yerde GTX1650'den daha iyi olduğu söyleniyor fakat GTX1650S'nin mi, GTX1660/1660S'nin mi rakibidir onu bulamadım.

Screenshot_1.jpg

Son düzenleme:
Bizde eminiz. Yukarıdaki listeye bak anlarsın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
karşılaştırma testlerini incelediğimde rakip olduklarını gayet iyi görebiliyorum. Üstelik GTX 1060 daha az güç çekerek ve daha az ısınarak bunu başarıyor. İlk çıktıkları zamanlar da rakip olarak çıktılar zaten. Attığınız karşılaştırma görselinde bile 4 fps cik fark var bu rx 580 in gtx 1060 dan iyi olduğunu tescilleyebilecek bir fps farkı değil. Isınma, Yazılım, Yük altındaki kaç watt çektiği vs. bir sürü etken var.

RX 580\480 ve GTX 1060 çıkış yıllarına göre birbirlerine rakip olan kartlardır. GTX 1650S bunlardan birkaç yıl sonra çıkmış bir kart olmasından dolayı rakip demek doğru olmaz. Performans olarak karşılığı tabirini kullanmak daha doğru olur bu durumda.

Konudaki asıl sorunun cevabını da birkaç teste bakarak görebiliriz. Konuda paylaşılmış zaten ortada çok karmaşık bir durum söz konusu da değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı