Çözüldü RX580 ayarları nasıl olmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tnhnshere

Kilopat
Daha fazla  
Ekran kartım ASUS AREZ Dual RX 580 8 GB OC.
Kasam: Sharkoon RGB Flow 1 egzoz 1 ön fan.
Euro Truck Simulator 2 oynayayım diyorum sıcaklıklar hemen 70E dayanıyor ve geçiyor 75E doğru.
Ekran kartı ayarlarım şu şekilde biraz undervolt yapmaya çalıştım ancak çok başarılı olamadım galiba.

Boşta değerler gayet iyi ama Euro Truck Simulator 2 oynarken coşuyor fan ayarlarını MSI Afterburner üzerinden uyguluyorum bana bir yol gösterin nasıl düşer bu sıcaklık?
Undervolt işlemimde hata mı var?
Fan ayarlarım nasıl olmalı?

Çözüm
Yani 80 derece üstü için bu karta riskli diyebiliriz her kartta UV farklı olacaktır ama size stabil değerimi paylaşayım MSI afterburner üzerinden yapıyorum çünkü dünyanın en berbat sürücüsü AMD adrenalin sürücüleri olduğundan ayarları yapmana rağmen bir işe yaramıyor. Aşağıdaki ayarlar ile özel fan ayarı yaptığınızda 65 dereceyi geçmiyor.
Adı üstünde boş, tabii ki boşta kart zorlanmayacak ve dolayısıyla yüksek derecelere çıkmayacak. Bir otomobilin rölantide yaktığı yakıt ile 30 km/h ile giderken yaktığı yakıt aynı mı? Değil.

70-75 dereceler yüksek değerler değil. Ekran kartı modelin Asus'un giriş seviye modellerinden biri, dolayısıyla ortada sorun yok, sorun yoksa ayarları kurcalamaya da gerek yok.

Fanın hızını yükseltebilirsin, bir miktar sıcaklığa faydası olur. Çıkardığı ses artar.
Kasa içi hava akışını iyileştirebilirsin.

Bunun dışında paranoyaklığı atmalısın. Çalışan her elektronik ürün ısınır, tehlikeli derecelere gelmediği sürecede de bu son derece normal bir döngüdür.

Radeon ayarlarının sıfırlanmaması için görsele eklediğim Windows ayarlarından hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatın. Ayrıca 1031 voltaj da hata vermeden çalışıyorsa cidden iyi olduğunu düşünüyorum. Yalnız kullandığınız modelin soğutması oldukça kötü. Yani şu yaz sıcaklarını da hesaba katarsak ortalama 80-82 derecelerde çalışması normal gibi duruyor. Radeon programı üzerinden fan ayarı da yapabilirsin. Güç limitini normal değerine getirip deneyin birde.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı 3.PNG
    20,3 KB · Görüntüleme: 224
70 75 dereceye mi sıcak diyorsun? Ben termal macun değiştirmeyene kadar GTA 5'de 100 derece oluyordu oyun açıldığında şu an 85 derece ile 80 derece arasında yani 70 75 derece arası düşük o ekran kartı maksimum 81 derece olur bu değerde iyi ekran kartı yanmaz. Ha ilahi ki 65 derece olsun diyorsun onun için bayağı undervolt yapman lazım o yüzden ASUS'un ROG veya MSI'ın Gaming X ya da Z modelleri daha pahalı ekran kartı iyi soğutulduğundan daha az ses ve daha uzun ömürlü oluyor.

Yani 80 derece üstü için bu karta riskli diyebiliriz her kartta UV farklı olacaktır ama size stabil değerimi paylaşayım MSI afterburner üzerinden yapıyorum çünkü dünyanın en berbat sürücüsü AMD adrenalin sürücüleri olduğundan ayarları yapmana rağmen bir işe yaramıyor. Aşağıdaki ayarlar ile özel fan ayarı yaptığınızda 65 dereceyi geçmiyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    124,3 KB · Görüntüleme: 160
Çözüm

Deneyeceğim işe yararsa geri dönüş yazacağım teşekkürler.

Çok teşekkür ederim sorun çözüldü en başta verdiklerinizi tamamen yaptım test ederken hata verdi sonra biraz daha kısıp güç limitiyle oynadım şuan stabil. 56-62 derece arasında oynuyorum teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…