Çözüldü RX580 driver yüklediktan sonra ünlem

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

shefoworks

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni kasa topladm. Sistem parçalarım.
B450 GAMING Plus Max MSI.
Ryzen 5 3600X.
RX 580 Sapphire 8 GB.
XPG 3200 MHz RAM.

Win kuruyorum. Anakart chipsetini kuruyorum. Ekran kartı güncel driverini siteden indirip kuruyorum fakat sonrası ünlem işareti geliyor oyunlarda kartı görmüyor. Kart içeriğinde CD'den yüklediğimde yükleme esnasında mavi ekran sorunu alıyorum. Üzgün surat işareti olan mavi ekran. Game booster ile kurduğumda driveri tamamen silip kurduğumda ünlem kalkıyor fakat yeniden başlatınca yine ünlem geliyor. Ne yaptıysam olmadı eski sürümleri yükledim olmadı 2018 mavı ekran sorunu alıyorum. Diğer paketlerin hepsinde ünlem alıyorum. Driver Booster ilk kurulumda sıkıntı yok yeniden başlatınca ünleme devam ediyor. Kart portlarınıda denedim görüntü almamda sıkıntı yok. Ne yapmalıyım karttamı sıkıntı vardır?

Ekran kartınız sıfır mı ikinci el mi?

Benim ilk aklıma gelen karta mining BIOS'u atılmış olması geldi. Sürücüyü DDU ile temiz bir şekilde kaldır.

Daha sonra AMD'nin sitesinden 20.9.1 WHQL sürücüsünü yükle.

Eğer sorun hala devam ederse son olaraksa bir GPU-Z ekran görüntüsünü foruma yükle. Bakalım BIOS kaynaklımı değil mi. Ayrıca ekran tam ve eksiksiz modelini belirt.

Driver Booster'ı kullanma. Bazen sistem dosyalarını bozabiliyor.

sıfır aldm ama kutuyu açtımgımda fan üzerindeki parlak kısımlarda ve kasada ufak tefek çizikler vardı. dediklerinizi yapıyorum . cpu z de hangi sekmenin resmini istiyorsunuz ?
ekran rampage 31 5 rm-644s

Son düzenleme:
Dediklerimi yaptınız mı?

Sürücüyü DDU ile kaldırıp ardından 20.9.1 WHQL sürücüsünü AMD'nin sitesinden kurdunuz mu?

Ayrıca CPU-Z ile alakalı bir şey söylemedim ben. GPU-Z adlı programdan söylediklerimi yaptıktan sonra ekran görüntüsü istedim.

dediğin sürücüyü yükledim sorun devam ediyor .cpu z den hangi ekranı istiyorsun
pardon cpuz okumuş dediklerini yaptım gpu z yi yükleyim yazıyorum hemen
gorsel

Dosya Ekleri

• IMG_20201011_162814.jpg
    IMG_20201011_162814.jpg
    191,2 KB · Görüntüleme: 142
Yanılmıyorsam kartınız bu.

Clock değerleri aynı. Mesela GPU saat hızı düşük olup bellek saat hızı yüksek olsaydı mining BIOS'u derdim ama öyle bir şey yok.

Son olarak aklıma gelen şey Windows imajınızda sorun olabilir belki. Technopat Windows 10 yazıp yönergeleri izleyerek yeniden bir temiz kurulum yapın.

Ayrıca kartı nereden aldınız?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı