RX580 FPS düşmesi

İşletim sistemi
Windows 10

NaPaJoXP

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, sistemim kötü değil fakat oyunlarda cok fazla FPS düşmesi yiyorum. Mesela Rocket League'de bu sorun olmuyor fakat CS:GO, R6S, GTA 5, ve PUBG'de Ultra, yüksek veya düşük fark etmeksizin FPS düşüyor. Driverlarım güncel. Darboğaz olmadığını düşünüyorum çok araştırarak almıştım. 150-200 FPS alırken birden 70-100FPS'e kadar düşebiliyor. GTA'da dokular (textures) geç yükleniyor. PUBG'de maça girmeme rağmen uçaktan atlayana kadar yükleniyor ekranında kalıyor. Hatta PES 2013 bile kasıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Sistemim:
1TB HDD.
i5 7500.
RX 580 8 GB OC (Armor)
8 GB RAM.
Cooler Master mwe 550W.
Anakartım ise Casper.

Merhaba arkadaşlar, sistemim kötü değil fakat oyunlarda cok fazla FPS düşmesi yiyorum. Mesela Rocket League'de bu sorun olmuyor fakat CS:GO, R6S, GTA 5, ve PUBG'de Ultra, yüksek veya düşük fark etmeksizin FPS düşüyor. Driverlarım güncel. Darboğaz olmadığını düşünüyorum çok araştırarak almıştım. 150-200 FPS alırken birden 70-100FPS'e kadar düşebiliyor. GTA'da dokular (textures) geç yükleniyor. PUBG'de maça girmeme rağmen uçaktan atlayana kadar yükleniyor ekranında kalıyor. Hatta PES 2013 bile kasıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Sistemim:
1TB HDD.
i5 7500.
RX 580 8 GB OC (Armor)
8 GB RAM.
Cooler Master mwe 550W.
Anakartım ise Casper.
Texture lerin geç yüklenmesi hdd den kaynaklı olsa gerek yüklenmeler yavaş ise ssd ye geçin pubg gibi oyunlarda 8gb ram sıkı tı yaratıcaktır 16 ya geçmenizi tavsiye ederim ayriyetten sıcaklık değerlerinizede dikkat edin armor serisinde ısınma ön planda olan bir problemdir. Vede işlemci sıcaklığıda önemli.

Ben de Asus Strix rx580 kullanıyorum. İşlemcim ise Ryzen 7 2700x oyunlarda stabil bir fps alıyorum. Oyunlarımın hepsi hdd ye kurulu olmasına rağmen bir sıkıntı yaşamadım. Windowsum ise sdd ye kurulu. Ben işlemcinizin darboğaz yapması ihtimalini düşünüyorum

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı