RX580, i5 2500K darboğaz yapar mı?

furkanmage

Centipat
Merhabalar, resimde belirttigim ikinci el sisteme talibim. Biliyorum biraz eski nesil işlemcisi vs. fakat bütcem bu kadar. Kafamı kurcalayan konu bu sistem çok fazla darboğaz yapar mı? CS Valorant gibi oyunlar önceliğim olacak cevaplarsanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• A+ Gallery_88.jpg
    42,2 KB · Görüntüleme: 94
2400 fiyatı. Eğer alırsam yüz yüze elden alacağım.
Vallahi hocam tamam GPU iyi güzelde, eğer o sistemi alırsanız ve upgrade etmek isterseniz sıkıntı yaşayacaksınız.
İşlemci eski, anakart eski, RAM'ler eski. Bu 3'ünü değiştirmek zorunda kalacaksınız.
Ölü yatırım olur. Paranıza değmez. Biraz daha birikim yapmanızı öneririm.

Öncelikle teşekkür ederim ilgilenip yardımcı olmaya çalıştığın için. Upgrade konusunda haklısın sadece bütçeme en uygun o gibi geliyordu. Fakat şöyle bir sistem daha var resimde özellikleri bulunuyor zaten, fikrini almak isterim tekrar.

Dosya Ekleri

• A+ Gallery_89.jpg
    35,9 KB · Görüntüleme: 57
Anakart Z serisi ise o işlemci çok fena OC oluyor. Stok halde darboğaz olsa da 4.6GHz gibi iyi bir OC yaparsan hiçbir sorun yaşayacağını sanmıyorum.

Bu bir öncekinden daha iyi.
En azından DDR4 bir sistem.
Ekran kartı ve işlemci birbiriyle uyumlu. Yani darboğaz filan yaşanmayacaktır %99.
Büyük ihtimalle anakart iki RAM slotu bulunduruyordur. İşlemci ve anakart destekliyorsa da 16 yaparsınız.

Sadece SSD kronik sorunlu.
Toshiba'nın bildiğim kadarıyla Kioxia SSD'si var.

Günümüzde de en az 4 çekirdek işlemci tercih ediliyor ama bütçenizi gözden geçirirsek, sadece işlemci için bütçenizin yarısı gider zaten.

Aynı fiyat bu arada, DDR4 olduğu için bunu tercih etmeliyim diyorsunuz değil mi?
Ayrıca şöyle bir sistemide kaydetmiştim sanırım en uygunu bu olacak.

Dosya Ekleri

• A+ Gallery_90.jpg
    70,9 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…