RX580 için 450W PSU yeterli mi?

Bütçe
ana kart için 500

Baran333

Centipat
Katılım
17 Mart 2020
Mesajlar
7
Merhaba arkadaşlar.
  • İşlemci: Ryzen 5 1600
  • Ekran kartı: ASUS RX 580 4 GB
  • Corsair 16 GB RAM 3000MHz
Üsttekileri alacağım bilgisayarım için, SSD ve HDD bilgisayarımda mevcut. Soruma geçeyim, RX 580 ekran kartına Thermaltake W0146R TR2 RX Power 450W yeterli midir? Ve hangi anakart ve bilgisayar kasası önerirsiniz? Bütçem kısıtlı anakart ve PC kasası için. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence biraz daha para biriktirip RX590 alabilirsin çünkü RX590 mükemmel bir kart herkes PC toplarken keşke 2 ay daha biriktirip şunu alsaydım der biraz pişman olur bence sen bunu yaşamamak için hem PSU hem de ekran kartına para biriktir önümüzdeki oyunlarda çok rahat edersin.
 

İnanın haklısınız ama bütçem bayağı kısıtlı ve biriktirecek durumum yok ve dediğiniz ekran kartını çok almak isterdim ama oldukça pahalı 2 bin üstünde fiyatlar. Rust gibi oyunlar oynayıp bir ihtimal twic yayını yapacağım bunlar işimi göreceğine inanıyorum.
 
Anakart olarak şunu alabilirsiniz. Ekran kartınız için önerilen güç kaynağı 500 Watt. Kaliteli bir markanın 80+ sertifikalı güç kaynağı yeterli olacaktır. Sizin kullandığınız modelin verimliliği çok düşük; sadece %50. Normal kullanımda sorun olmaz ama oyun oynarken, sistem yük altına girdiğinde bilgisayar sürekli restart atabilir. Eğer daha parçaları almadıysanız işlemciyi şuradan alabilirsiniz. Bu model yenilenmiş 12 nm modeldir ve daha güçlüdür. Farklı bir yerden alacaksanız, öncesinde sorun. Kesin 12 nm olacak diye garanti verirlerse öyle alın.
 

Bence 500W altına inmemelisin bilgisayarın yorulunca ki performanslar da oynama görülür.
 
yani psu mu değiştirmem gerektiğini söylüyorsunuz ki değiştiririm mecburen sorun değilhttps://www.sinerji.gen.tr/amd-ryzen-5-1600-320-ghz-6-cekirdek-16mb-am4-islemci-pmu404723 işlemci olarak bu daha iyi değil mi sizin tavsiye ettiğinizden yoksa yanlış mı biliyorum
Bence 500W altına inmemelisin bilgisayarın yorulunca ki performanslar da oynama görülür.

Anladım teşekür ederim araştırdım bazı kişiler poweriniz iyiyse 450 Watt yeterdir diye söylemişlerdi bende konu açayım demiştim.
 
Sakın 2 ay falan bekleme, eğer dolar artarsa ortada kalırsın. Normal alacak olduğunu 300 TL fazlaya alırsın.
550W 80+ alabilirsin ayrıca güç kaynağını daha iyi olur 450W yeterli gelecektir fakat çok kaliteli olması lazım.
 
İkisi de aynı işlemci. Almadan önce Sinerji'ye sorun kesin 12 nm yeni versiyon ise alın. Garanti vermezlerse attığım linktekini alın.
 

Elimde maddiyat olarak tam değil ondan dolayı mecburen bekleyeceğim beklemesemde dolar zaten zirvede düşmeden almam bekleyeceğim çok acelem yok aslında kullandıgım PSU'yu belirtmiştim o PSU yeter mi?
İkisi de aynı işlemci. Almadan önce Sinerji'ye sorun kesin 12 nm yeni versiyon ise alın. Garanti vermezlerse attığım linktekini alın.

Tamam çok teşekür ederim önerileriniz için
 
Yeter büyük ihtimalle benim sistemim bile en fazla 220W çekti şu zamana kadar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…