Çözüldü RX580 ile oyunlarda mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

SametH

Kilopat
Daha fazla  
RAM
AMD Ryzen ™ 5 1500X 3.5GHz RAM: Team DDR4 16GB(2x8GB) 3000MHz T-Force
Ekran kartı
ASRock RX580 8GB Phantom Gaming X O.C 256Bit GDDR5
Anakart
ASRock AB350M-HDV
İşlemci
CPU: AMD Ryzen ™ 5 1500X 3.5GHz
Merhaba, aralık 2018'de sıfır olarak topladığım sistem yaklaşık 1 senedir sistemi zorlayan oyunlarda mavi ekran veriyor ya da oyundan atıyor. Windows güncellemesi, format, driver kurulumu(temiz kurulum) gibi yöntemlerden sonuç alamadım. Fakat bu hatadan öncesinde de, sonrasında da mavi ekran ya da oyundan atma sorunu yaşıyordum. Sorun ekran kartı ile alakalı gibi geliyor ama emin değilim. Minidump dosyalarını ve sistem özelliklerini aşağıya ekledim. Nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler.

minidump dosyası:

Çözüm
BIOS pilini sök ve kasadan güç kaynağı kablosunu, GPU ve RAM'i sök ve 15 dakika sonra tekrar bağlantıları yapıp açmayı dene.
BIOS pilini ve tüm parçaları çıkarıp temizledim, macunları yeniledim ve parçaları tekrar taktım. RAM yerlerini değiştim ve BIOS güncelledim. DDU ile ekran kartı sürücüsünü silip, tekrar yükledim. Sorun düzeldi teşekkürler.

Açıklamada hatalar olduğu için ve düzenleyemediğim için tekrar açıyorum konuyu, bu konuyu yetkili bir arkadaş silebilir mi?

Son düzenleme:
BIOS update et. Sonra BIOS'a gir ve optimize defaults save yap.
Ağ kartını güncelle.
Ekran kartını imzama göre sil ve güncel sürücüyü yükle.
Ryzen master sil. RAM ile ilgili OC vs.bir ayar yaptıysan iptal et.
Memtest86 ile bellek testi yap.

Akşam deneyip dönüş yapacağım, teşekkürler.

Daha önce defalarca DDU kullandım, ama bu sefer kullandıktan ve pc otomatik yeniden başladıktan sonra ekrana görüntü gelmedi. Monitörden görüntü alamadığım zamanlarda kullandığım TV'ye bağlayınca da görüntü gelmiyor. Bios ekranı vs. hiçbir şey yok. Klavye ve mouse ışıkları yanıyor.

Son düzenleme:
BIOS update ederken sisteme dokundun mu? Birde test amaçlı farklı ekran kartı takıp dener misin?
Biosu önerilen sıralamaya göre güncelledim ve başka hiçbir şeye dokunmadım. Bios güncellemesi ile alakalı bir sorun yaşamadım. DDU'dan sonra oldu sorun. Farklı bir ekran kartı yok elimde maalesef. Başka önerebileceğin çözüm yolları var mı?

BIOS pilini sök ve kasadan güç kaynağı kablosunu, GPU ve RAM'i sök ve 15 dakika sonra tekrar bağlantıları yapıp açmayı dene.
BIOS pilini ve tüm parçaları çıkarıp temizledim, macunları yeniledim ve parçaları tekrar taktım. RAM yerlerini değiştim ve BIOS güncelledim. DDU ile ekran kartı sürücüsünü silip, tekrar yükledim. Sorun düzeldi teşekkürler.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…