RX580 R3 1200 Oyunlarda kasma sorunu

Vrlsmh

Centipat
Arkadaşlar merhaba ben yaklaşık 10 gün önce kendime bir sistem kurdum.

RX580 ekran kartı.
AMD Ryzen 3 1200 işlemci.
8 GB RAM
Gigabyte MTX anakart

Black Desert hatta PUBG Mobile'de bile oyunda kasmalar takılmalar meydana geliyor. Bana ilk başta Windows 7 Ultimate yüklememi söyledile. R yükledim ama aynı sıkıntı devam ediyor. Araştırdığımda göre işlemci darboğaz yapabiliyormuş. Ama CPU 75 80'lerde gözüküyor oyundayken. GPU ise 100 ile 0 arasında gidip geliyor. FPS değerim de oynayıp duruyor maksimum 75'i görüyor. Ama ortalama 61 gözüküyor. Sorunun çözümü işlemci ise bütçeme göre AMD Ryzen 5600X'i alabilme ihtimalim var. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz? Sorunun kaynağı ne olabilir? Tarayıcı da bile bazen geç sonuçlar alabiliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence işlemci yükselt zaten çoğu bilgisayarda PUBG Mobile takılma sorunları oluşabiliyor hem geleceğe dönük olarak hem de sisteminin darboğaz yaşamaması için işlemci yükseltmeni tavsiye ederim ve ayrıca bütçen yetiyor ise bir 8 GB RAM daha alırsan güzel olur.

Bilgisayarınıza yüklediğiniz bir program buna sebeb oluyor olabilir, virüs taraması yapın, bu sorun sonradan geldiyse büyük ihtimal indirmiş olduğunuz bir şey buna sebep oldu.

Hocam 5600X duymadım ama 3600X alabilirsiniz yanına bir 8 GB daha ram alın derim işlemciyi R5 3600 de alabilirsiniz bütçenize göre.
Tabi anakart modelinizi tam yazmamışsınız ama minimum B450 serisi olması tavsiye edilir.
Tabi 3. Nesil işlemciler için tavsiyedir.

Arkadaşlar merhaba ben yaklaşık 10 gün önce kendime bir sistem kurdum.

RX580 ekran kartı.
AMD Ryzen 3 1200 işlemci.
8 GB RAM
Gigabyte MTX anakart

Black Desert hatta PUBG Mobile'de bile oyunda kasmalar takılmalar meydana geliyor. Bana ilk başta Windows 7 Ultimate yüklememi söyledile. R yükledim ama aynı sıkıntı devam ediyor. Araştırdığımda göre işlemci darboğaz yapabiliyormuş. Ama CPU 75 80'lerde gözüküyor oyundayken. GPU ise 100 ile 0 arasında gidip geliyor. FPS değerim de oynayıp duruyor maksimum 75'i görüyor. Ama ortalama 61 gözüküyor. Sorunun çözümü işlemci ise bütçeme göre AMD Ryzen 5600X'i alabilme ihtimalim var. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz? Sorunun kaynağı ne olabilir? Tarayıcı da bile bazen geç sonuçlar alabiliyorum.
Pubg mobilede zaten herkesde kasma var. ama sanırım sen darboğaz yiyorsun.

İşlemci af mi ? Oc yoksa işlemcide %20 ve ya üstü yapabilirseniz soğutucu iyi olmalı bottlenecke etki edecektirayrıca Ccleaner ile sisteminizi ve tarayıcınız temizleyin bir güvenlik yazılımı edinin tekrar sonuçları yazarsanız

Ryzn 3600X aldım arkadaşlar umarım sıkıntılara çözüm olur. Gigabyte GA-A320M-H AMD A320 soket AM4 DDR4 3200(OC)MHz ana kartım var umarım uyumda bir sıkıntı yaratmaz toplama sihirbazında destekliyor gözüküyordu.

Hocam bios güncellemesi gerekebilir bu videoda bir adam çalıştırıyor ama Türkçe değil maalesef bu arada hayırlı olsun.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İkinci videoda galiba sizin anakartınız var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı