RX580 sistem bazen çalışmıyor

Berkcan2834

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, iyi bayramlar. R3 3200G bir sistemim var. Dün ben buna RX 580 ekran kartı aldım ama PC arada bir çalışıyor arada bir çalışmıyor. Ekran kartını çıkardım anakarta taktım yine bir görüntü yok. BIOS'tan APU ayarını Auto'ya çektim. Sizce sorun nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Buradan bakınca anlamak zor. Çalışmıyor derken ne yapıyor da çalışmıyor açılmıyor mu fanlar mı dönüp aniden duruyor. Görüntü mü gelmiyor tepkisi ne oluyor. Power tuşuna basınca mı tepki almıyorsun ?

Merhaba arkadaşlar, iyi bayramlar. R3 3200G bir sistemim var. Dün ben buna RX 580 ekran kartı aldım ama PC arada bir çalışıyor arada bir çalışmıyor. Ekran kartını çıkardım anakarta taktım yine bir görüntü yok. BIOS'tan APU ayarını Auto'ya çektim. Sizce sorun nedir?

Hocam biraz daha detaylı bilgi verebilir misiniz?
Ekran kartını sıfır mı aldınız 2.el mi idi?
PSU marka modeliniz nedir?

Buradan bakınca anlamak zor. Çalışmıyor derken ne yapıyor da çalışmıyor açılmıyor mu fanlar mı dönüp aniden duruyor. Görüntü mü gelmiyor tepkisi ne oluyor. Power tuşuna basınca mı tepki almıyorsun?

Açıyorum görüntü gelmiyor 3. defada açtığımda görüntü arada geliyor fanlar filan dönüyor.

Hocam biraz daha detaylı bilgi verebilir misiniz?
Ekran kartını sıfır mı aldınız 2.el mi idi?
PSU marka modeliniz nedir?

Ekran kartı 2.el ama çalışıyor dün bilgisayar açıldığında azıcık oyun oynadım PSU PG-650B01 12 watt kanalından 564 watt veriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şimdi sizden şunu isteyeceğim ekran kartın test etmenizi bunun için furmark kurmanız lazım furmark kurup uzun bir süre test edin eğer test ederken kapanıyor ise ekran kartında sorun vardır. Test sonuçlarını ilk 10 dakika ve 20. Dakika olarak buraya atın eğer 20 dakika 100 de 100 yük altında çalıştı ise PSU ve ekran kartında değil sorunu başka yerde ararız.

Hocam şimdi sizden şunu isteyeceğim ekran kartın test etmenizi bunun için FurMark kurmanız lazım FurMark kurup uzun bir süre test edin eğer test ederken kapanıyor ise ekran kartında sorun vardır. Test sonuçlarını ilk 10 dakika ve 20. dakika olarak buraya atın eğer 20 dakika 100 de 100 yük altında çalıştı ise PSU ve ekran kartında değil sorunu başka yerde ararız.

Bilgisayar açılmıyor ama aldığım adam FurMark testi yapmıştı 11 dk çalıştırmış en fazla 72 derece de çalışmış kart.

Hocam yani sadece şunu diyebilirim o zaman PSU'dan çıkan tüm kabloları kontrol edin. Bir eksik mi var bir yerde kısa devre yapma ihtimalini olan bir şey mi var. RAM'ler yerinde mi? Ekran kartı oturmuş mu? Çünkü neden açılmadığına dair iyi bir bilgi yok elimizde.

Hocam yani sadece şunu diyebilirim o zaman PSU'dan çıkan tüm kabloları kontrol edin. Bir eksik mi var bir yerde kısa devre yapma ihtimalini olan bir şey mi var. RAM'ler yerinde mi? Ekran kartı oturmuş mu? Çünkü neden açılmadığına dair iyi bir bilgi yok elimizde.

Kasayı arada sırada yan çevirince açılıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı