RX580 sistemde Team Fortress 2 FPS dalgalanması

emrwxst

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar, sorunum Team Fortress 2 oynarken anlık FPS düşüşü mevcut. Ramlerimin bütün özellikleri aynı sadece renkleri farklı acaba bundan kaynaklanıyor olabilir mi? Alırken araştırdım olmadığı söyleniyor. Bu sorun SSD'den kaynaklanıyor olabilir mi?

Sistem özelliklerim;
Ryzen 5 2600.
Radeon RX580.
ASRock B450M.
Adata XPG D10 2x8GB 3000MHz CL16.
Adata SU630 SSD.
WD 1TB HDD.
600W PSU 80+Bronze

Testleri 3 farklı haritada 24 Kişilik sunucularda yaptım. 3 haritada da benzer sonuçlar elde ettim.
Sonuçlar böyle ekran kartı %40'ın üstüne çıkmadı. İşlemci genel kullanımda %20 diyor ancak
CPU1'de %70'den aşağı inmiyor. Oyun ayarlarından çoklu CPU kullanımı açık ama CPU1'e çok yük biniyor bazen %100 kullandığını bile gördüm. Sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi ?

Yine testleri 3 farklı haritada 24 kişilik sunucularda yaptım. 3 haritada da benzer sonuçlar çıktı. Çözünürlük 1920x1080 bütün ayarlar oyunun sunduğu en yüksek ayarlarda yaptım.
Bu sefer grafik de oluşturdum belki işinize yarar. Oyun ayarları en yüksekte olduğu için ekran kartı gözüktüğü gibi bazen %100 bazen de %50-%60 yada %0 oldu. Bu sefer işlemci de paylaşım gözlemledim. Sadece CPU1'e yük binmedi bazen yine %90 civarlarında takılıyor. FPS yine aynı şekilde drop dalgalanma vs. oldu. Umarım çözülür.
Acaba BİOS güncellemek bu sorunu çözebilir mi ?
BIOS güncelledim değişen bir şey yok.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…