RX580 Valorant düşük FPS

Ya bende insanları anlamıyorum oyun kasmiyor 80 FPS olsa ne olur 100 olsa ne 200 olsa ne yani sen neredeyse gözünle fark edemeyeceksin bile ama bence bir denese fena olmaz belki sorun ayarlardadır ben i3 8100 GTX 1060 3GBlı sistemde dahi rahatça nax ayarlarda oynuyorum oyunu.
80 FPS ile 200 FPS aldığın sistemi 60 Hz monitöre bağlarsan fark etmez fakat 60 Hz ile 144 Hz farkı çok. İnsan da çok rahat fark ediyor. Yani kısaca monitör sağlamsa FPS cidden çok fark ettiriyor.

80 FPS ile 200 FPS aldığın sistemi 60 Hz monitöre bağlarsan fark etmez fakat 60 Hz ile 144 Hz farkı çok. İnsan da çok rahat fark ediyor. Yani kısaca monitör sağlamsa FPS cidden çok fark ettiriyor.

Peki monitörlerin görüntüye etkisi çok büyük mü bilginiz var mı? Ben witchet 3 Max grafik ayarlarında oynamama rağmen videolarda gördüğüm kadar güzel gelmiyor gözüme büyük çamurlaşma var.

Arkadaşlar sistemimde 16 GB RAM R5 1600 işlemci ve RX580 8 GB ekran kartı var. YouTube'dan sistem videolarında baktığıma adamlar maksimum ayarlarda 200 FPS'leri görebiliyor. Ben ise 150 - 160 FPS zor görüyorum ki çoğu zaman 100-120'lerde minimum ayarlarda oynamama rağmen. Driver güncellemelerini yaptım. FPS yükseltme videolarındaki AMD Radeon Software ayarlarını yaptım ancak beklediğim performansı bir türlü alamıyorum. Monitörüm 144Hz bu şekilde düşüşler olunca oyun kasıyor gibi hissettiriyor. Çözüm önerisi olan var mı?
Sistemim:
MSI B450M PRO M.2 anakart.
AMD Ryzen 5 1600 işlemci.
2X Corsair vengeanche LPX 8 GB3000 MHz CL 16 RAM.
MSI RX 580 8 GB Armor OC ekran kartı.
Toshiba OCZ 480 GB TR 200 SSD.
Muhtemelen darboğaz oluyor. Ayarları yükseltmeyi deneyin.

Ayarları düşükse ortaya çekebilirsin. Bir de afterburnerdan ekran kartı ve işlemci kullanımına bakmalısın.
Tamamdır bugün afterburner kurup bakacağım. Oyuna girince ayarları yükseltmeyi de deneyeceğim fakat daha önce denediğimde fps değerlerinde pek bi değişiklik olmamıştı diye hatırlıyorum.

Tamamdır bugün afterburner kurup bakacağım. Oyuna girince ayarları yükseltmeyi de deneyeceğim fakat daha önce denediğimde fps değerlerinde pek bi değişiklik olmamıştı diye hatırlıyorum.
İstediğini yap, kontrol et her şey normal olacak (kullanım değerleri düşükse bile normal) bu yüzden eğer daha fazla ve daha stabil FPS değerleri istiyorsan işlemci güçlendirmelisin.

Selamlar yeni oyuncu laptopu aldım ben de Acer Predator Helios 300 özellikleri Intel i7 10750h.
RTX 2070 Max-Q 8 GB ekran kartı 16 GB 3200 MHz RAM 1TB 3500-2900 okuma yazma hızlarına sahip Valorant'ta 135-154 arası FPS alıyorum YouTube de daha düşük modelleri ile 200 FPS sabit alanlar var yardımcı olur musunuz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı