RX580 vs 1660S vs 5500 XT

yorumlar hep nvidia ekran kartından yana olmuş sebebi nedir? amd nin eksileri mi oluyor
Bellek boyutu ve Bellek arayüz genişliğinden ziyade daha önemli faktörlermi var ?

yorumlar hep nvidia ekran kartından yana olmuş sebebi nedir? amd nin eksileri mi oluyor
Bellek boyutu ve Bellek arayüz genişliğinden ziyade daha önemli faktörlermi var ?
Nvidia yazılım olarak daha stabil. Ancak son güncelleme ile birlikte neredeyse AMD tarafında da hiçbir kartta problem kalmadı. Ancak bu üçü arasındaki kıyaslamada 1660 super çok daha performanslı bir kart, uzun süredirde kendisini takip ederim. OC potansiyeli çok fazla ve 1660 ti modelini şu an rahatça geçiyor. Bu arada Nvidia fanboyu değilim. Konularımda belli oluyordur zaten rx5700xt kullanıyorum. Ancak AMD fanboyuda olmamak gerek. Nvidia 1660 superde harika iş çıkarmış.

Gigabyte Radeon RX 5500 XT Gaming OC 8g al ve keyfine bak ya da NVIDIA fanboylarının hiçbir şey bilmeden F/P dedikleri ama 3 senelik RX 580'in performansının 3 aylık olmasına rağmen anca verebilen ekran kartları ile 2 senede bir değişim yap.

ilginiz için teşekkür ederim.
valla kafam karıştı
bu amd nvidia konusu bmw mi mersedes mi gibi birşey

İlginiz için teşekkür ederim.

Valla kafam karıştı
bu AMD NVIDIA konusu BMW mi mersedes mi gibi bir şey

Hocam demek istediğim şu RX 580 şu anda 1650S ve 1660 ile karşılaştırılılır, aynı fiyatta olduğunu düşünelim. 3 sene önce çıkmasına rağmen 3 aylık rakibinden 10 FPS fazla alabilen daha iyi değil midir mantıken? Yani şimdi 1660 15 FPS fazla gözükebilir belki fakat 1-2 sene sonra pişman olmazsınız AMD ve Sapphire daha bir kere pişman etmedi beni.

Hocam söylediklerini gerçekten destekliyorum, her cümlene imzamı atarım. AMD serüvenim HD 7850 ile başladı ve şu zamana kadar hep iyiki almışım dedirtti bana. Ancak arkadaşın bütçesini ele aldığımızda Nvidia 1660 super sanki bir kaç adım önde gibi. Neredeyse tüm ekran kartlarını takip ederim, Nvidia tarafında rakibi olmayan 2 büyük ekran kartı var, birisi 2080 ti diğeri ise TİTAN. Benim düşünceme görede 1660 superde bu fiyat bandının Titanı gibi bir şeydi, taki 5500 XT çıkana kadar. Ancak hala düşüncem bu klansmanda 1660 super güçlü bir kart bence ☺

Hocam doğru dediğin, fakat dediğim gibi 1-2 sene sonrasını baz aldığın zaman AMD her zaman akla mantığa yatan işler yapıyor. Bir de direkt fiyat performans yerine direkt performans ürünü alırsan zaten ne AMD ne NVIDIA fark etmeyecektir yani 5000 TL bütçede hangi ekran kartını alırsan al aynı işi görecektir, fakat RX 580'de olduğu gibi 1-2 sene sonra 5500XT farkını koyacaktır ama arkadaş 1-2 sene sonra upgrade yapacağım diyorsa düşük ömürlü bir NVIDIA neden olmasın. Ama eğer bugün 0 RX580'de alsa 5500XT'de alsa 2 sene sonra bile iyi bir işlemcisi varsa yeni oyunları bile 50 60 FPS'de rahatlıkla oynayabilecektir.

Evet buda önemli bir etken. 5700 xt ilk çıktığı dönemde 2060 rakibi bir kartken şu an 2070 solluyor. AMD müşterilerini daha çok seviyor bu bir gerçek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…