RX580 vs RX590

Bütçe
2900

AyazJack

Centipat
1 Hafta içinde sistem toplayacagım. RX580 ASUS Dual sıfır ve RX590 Sapphire Nitro +SE 1 yıl garantili bir yıl sadece oyun oynanmış ekran kartları arasında kaldım,
Ryzen 5 1600 AF sıfır ile 2600 2.el (1.2 yıl garantisi var) arasında kaldım, bir de son olarak sistemimde Corsair 2400 MHz RAM'im takılı 16 GB yapmak istiyorum. Sizce yeni bir 2400 MHz RAM alıp 16 mı yapayım yoksa 3000MHz alıp 1 tane ikisini aynı frekanslarda çalıştırıp daha sonra bir daha 3000 MHz mi almalıyım zaman geçtikçe, sistemim AMD olacak bu arada MHz değerleri çok fark eder mi?

Sıfır 1600AF al bence. Hiç milletin ağız kokusunu çekme. Aynı mimariyle üretiliyorlar zaten.
RX590 satıcısı güven uyandırdıysa sende RX590 al.
Aynı RAM'den alıp OC deneyebilirsin. Bir kaç saat uğraştırır, zor bir işlem değil.

Ben ekran kartı konusunda ikinci ellere güvenmiyorum canlı bir şekilde testlerini yapıp size gösterirse o başka yoksa almanızı şahsen önermiyorum.

580 mi 590 mı sorusuna doğrudan Asus Dual 580 değil diyorum. Zira kronik ısınma ve sesli çalışmasıyla ünlü bir modeldir.
Temiz olduğuna güveniyorsanız, kutu ve fatura bulunuyorsa, fiyatı makulse Nitro 590 yerinde bir tercih olur. Ancak özellikle RX 5XX serisini ikinci el almak sıkıntılıdır. Bu yüzden bilmiyorsanız yanaşmamanızı tavsiye ederim.

Ayrıca 1600AF ile 2600 arasındaki performans farkı çok çok az. 2. el 2600 yerine sıfır 1600AF almak daha mantıklı. Hatta ben de bunun hakkında konu açmıştım. Okumanı tavsiye ederim : R5 2600 işlemci 600 TL Alınır mı? - Technopat Sosyal

3000 MHZ RAM alabilirsin. Sonuç olarak PC'ye taktığında 2400 MHZ çalışacak ama ileride RAM'leri değişmek istediğinde 2400 MHZ'yi satıp 3000 alabilirsin. Böylece frekans da yükselmiş olur. Evet frekans fark ediyor ama 2400 MHZ olanı elinden aceleyle çıkarıp zarara girip 3000 aldığına değmez. İyi bir fırsat bulduğunda değerlendirsen yeter.

Sıfır 1600 AF al bence. Hiç milletin ağız kokusunu çekme. Aynı mimariyle üretiliyorlar zaten.
RX590 satıcısı güven uyandırdıysa sende RX590 al.
Aynı RAM'den alıp OC deneyebilirsin. Birkaç saat uğraştırır, zor bir işlem değil.

Teşekkürler yorumların için dostum. Şöyle ki iki kart arasındaki fiyat farkı biri 1500 diğeri 1700TL. RX590'ı bir bayan satıyor 16 yasında oglu kullanmıs sadece bilgisayarında oyun oynamak için bayağı güven uyandırdı kadınla WhatsApp'dan konustuk bütün gün :) RAM konusunda ise hiçbir bilgim yok maalesef.
580 mi 590 mı sorusuna doğrudan ASUS Dual 580 değil diyorum. Zira kronik ısınma ve sesli çalışmasıyla ünlü bir modeldir.
Temiz olduğuna güveniyorsanız, kutu ve fatura bulunuyorsa, fiyatı makulse Nitro 590 yerinde bir tercih olur. Ancak özellikle RX 5xx serisini ikinci el almak sıkıntılıdır. Bu yüzden bilmiyorsanız yanaşmamanızı tavsiye ederim.

Ayrıca 1600 AF ile 2600 arasındaki performans farkı çok çok az. 2. el 2600 yerine sıfır 1600 AF almak daha mantıklı. Hatta ben de bunun hakkında konu açmıştım. Okumanı tavsiye ederim: R5 2600 işlemci 600 TL Alınır mı? - Technopat Sosyal

3000 MHz RAM alabilirsin. Sonuç olarak PC'ye taktığında 2400 MHz çalışacak ama ileride RAM'leri değişmek istediğinde 2400 MHz'yi satıp 3000 alabilirsin. Böylece frekans da yükselmiş olur. Evet frekans fark ediyor ama 2400 MHz olanı elinden aceleyle çıkarıp zarara girip 3000 aldığına değmez. İyi bir fırsat bulduğunda değerlendirsen yeter.

Teşekkürler güzel yorumların için dostum. 580'in sıfırlarında da mı bu sorun ile karşılaşabilirim? Arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine AMD sisteme geçiyorum normalde Intel kullanıcısıyım AMD hakkında pek bir bilgiye sahip değilim, bana daha çok F/P olarak daha makul ve performans konusunda üzmeyecek bir marka olarak anlatıldı. Aradaki 200TL fark sizce 590 için değer mi internetten araştırdım aralarında ortalama 6/7/8 FPS oynama oluyor genelde. 1700 TL sizce 590 için nasıl bir fiyat?

1600 AF ile 2600 arasında sıfırlarında 150TL fark var, bu fark ödenmeye değer mi? Ne kaybederim 2600 almazsam mesela?

Elimdeki 2400MHz RAM'i elimden çıkardıgımda zarara girip girmeyeceğimi nereden anlayabilirim?

Son düzenleme:
@AyazJack Evet sıfır dahi alsan MSI RX 5XX Armor ve Asus RX5XX Dual modelleri diğer modellere göre bariz daha sıcak çalışıyor ve daha gürültülüler. RX 580 VS RX 590 demeseydin bile Dual olan herhangi bir RX serisi kartı alma derdim. Yani 590 dememdeki tek etken performans değil aynı zamanda bahsettiğin RX 580'in kötü bir model olması.
Ancak kafama takılan sıfır fiyatına 2.el RX 590/580 bakıyorsun. 1700 TL RX 590 2. el için çok yüksek. Onun yerine sıfır GTX 1650Super alabilirsin. Veyahut AMD tarafında sıfır RX5500XT de alabilirsin. İkisi de RX580/590 muadili kartlar ama yenilenmiş versiyonu gibi. Daha az güç tüketir, daha az ısınır, markaların yeni soğutmalarına sahipler. Sakın gidip de o fiyata 2.el RX 580 veya 590 alma.

1600AF ile 2600 arasındaki fark 150 TL etmez. Neredeyse aynı işlemciler denebilir. Aradaki farkı ekran kartına veya SSD gibi bileşenlere ayırmak daha mantıklı.

Zarara girmekten kastım sırf 3000 MHZ'ye geçmek için elindeki RAM'i uygun fiyata satıp üstüne para koyup sıfır 3000 MHZ RAM almaktı. Elindeki RAM'i güzel bir fiyata koy, acele etme. Ha böyle kullansan da sorun olmaz. Zaten üstteki mesajımda söylemiştim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı