RX590 anlık yükselen GPU kullanımı

Helloxcof

Hectopat
Merhaba. AMD Radeon yazılımı üzerinden GPU kullanımını kontrol ediyorum ve sistem boştayken 1-2 saniyeliğine GPU kullanımı yüzde 80 falan oluyor. Daha yeni format attım. Windows görev yöneticisi üzerinden GPU kullanımını karşılaştırdım ve Radeon yazılımında yüzde 70-80 iken görev yöneticisinde yüzde 4-5 olarak gözüküyor. Yanlış ölçüm hangisi bunu nasıl anlayabilirim ve bu yanlış ölçümün sebebi nedir? Teşekkürler.

Sistemim:
  • RX 590
  • R5 2600 işlemci
  • 16 GB RAM 3000 MHz

19.12.3 sürümünde bende fark etmiştim bunu. BF5'te drop sorunu yaşadığım için 19.9.2 sürümünü yükledim az önce, bu sürümde boşta dalgalanma yok.

Drop yaşamıyorum sistem boştayken yada yük altındayken. Sadece GPU kullanımı bir anda yükseliyor gözüküyor Radeon uygulamasında.

19.12.3 sürümünde bende fark etmiştim bunu. BF5'te drop sorunu yaşadığım için 19.9.2 sürümünü yükledim az önce, bu sürümde boşta dalgalanma yok.
Dostum bende de RX590 GAMING Edition var ve CS GO'da anlık donma falan oluyor. Ben de konu acmıstım. i5 9600K sıvı sogutma vs var, bu son güncel yazılımdan sonra mı olmustur sence?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum bende de RX590 GAMING Edition var ve CS GO'da anlık donma falan oluyor. Ben de konu acmıstım. i5 9600K sıvı sogutma vs var, bu son güncel yazılımdan sonra mı olmustur sence?
CS GO oyununda FPS düşmüyordu fakat nedense FPS düşmesi yemiş gibi hissediyordum ben de. Bu durumu dikey eşitlemeyi devre dışı bırakarak çözdüm.

Dostum bu gayet normal değil mi? RX 580 kullanıcısıyım, son sürüm yüklü. Bende de oluyor dikey eşitleme. Nereden kapattığını söyler misin? Denemek lazım.

Dostum bu gayet normal değil mi? RX 580 kullanıcısıyım, son sürüm yüklü. Bende de oluyor dikey eşitleme. Nereden kapattığını söyler misin? Denemek lazım.
Hayır normal değil. Sistem boştayken yükseliyor kullanım, herhangi bir uygulama ya da oyun açık değil. Bu kullanım nereye harcanıyor? Bilgisayarında virüs olabilir ya da ölçüm yanlış olabilir. Başka olası açıklama varsa ben bilmiyorum. Kendi bilgisayarım için konuşacak olursam virüs olmadığına eminim yeni format attım. Radeon yazılımı yanlış ölçüm yapıyor muhtemelen çünkü herhangi bir donma, yavaşlama yaşamıyorum. Tavsiyem Radeon uygulamasındaki kullanım ile görev yöneticisindeki kullanımı karşılaştırman. Eğer iki ölçüm arasında fark varsa bir ölçüm yanlış demektir. Yabancı forumlarda da Radeon uygulamasının yanlış ölçüm yaptığıyla ilgili konular gördüm. Emin olmak için konu açtım. CS:GO ayarlar kısmından dikey eşitlemeyi kapatmayı dene. Mantığını bende çözemedim ama açtığımda FPS düşmesi yemiş hissi veriyor. İlginç kısmı FPS 170- 190 iken bunun olması.

Evet aynı şeyi ben de yaşıyorum. Bir de FreeSync kullanamıyorum, yeni sürücüden sonra ekran kararıyor. AMD'nin bunları düzeltmesi gerekli.

CS-GO'da çok fazla olmasa da ara sıra yaşıyordum bende anlık takılmayı. Henüz test etmedim CS'de fakat son sürüm sıkıntılı diye düşünüyorum. En azından son sürümden bir önceki sürüme dönmek daha iyi olabilir. Şahsen 2020 Edition tam anlamıyla oturana kadar 19.9.2 sürümünde kalmayı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…