RX590 Nitro+ Memory Clock Neden RX 5700XT'den Fazla ?

sagatagat

Megapat
Yer
Almanya
Daha fazla  
Meslek
Avukat
Arkadaşlar soru açık. İlgincime gitti beni bir aydınlatır mısınız ? Bende Sapphire RX 590 Nitro+ var arkadaşımda ise Sapphire RX5700XT var. Ancak baktığımda benim kartımın bellek hızı onunkinden fazla duruyor. Oyun içinde MSI Afterburner ile baktığımızda onun RX5700 XT GPU yanında 1988 Mhz yazarken benimkinde 2100 Mhz yazıyor. Biliyorum ki RX5700 XT çok daha iyi bir kart benimkine göre. Bu durum neden böyle açıklar mısınız ?

Cuda çekirdeği vs haritalandırma bölgeleri yeni nesil bir kartta daha da fazla olduğundan , , ısınma problemi oluşturmaması veya güç tüketimini genel olarak azaltmak hedeflenmiş olabilir . Bu arada her kart üretilirken birebir aynı değerleri veremeyebilir.
Not: iki kartında teknik verilerini bilmiyorum

GDDR6 olduğu için fark normalde stock halleri 1750'ye 2000 olması lazım bu farkda VRAM'lerin üretim teknolojisiyle alakalı RX 5700XT'deki frekans daha düşük çünkü daha düşük frekansla daha fazla işlem yapabiliyor. Çekirdek hızları da tam tersidir farkındaysanız RX 5700XT RX 590'dan bayağı üstündür bu da 7nm vs 14Nm'le alakalı mesela her şey tersine gidiyor

Evet onlara da dikkat ettim. Dediğiniz gibi tahmin ediyordum ben de doğrulamış oldunuz teşekkürler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…