Çözüldü RX590 sistem donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hiutku

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, size öncelikle sorunumdan bahsedip ardından sistem özelliklerimi sıralayacağım. Şimdi benim asıl sorunum, ben bir CS2 oyuncusuyum. Bu tür bir oyuna girdiğimde sistem donup kalıyor. Bu her zaman olmuyor fakat rastgele bir vakitte bu durumla karşılaşıyorum. Bu tarz bir durum yaşayınca haliyle sistemi tamamen kullanamıyor gibi hissediyorum (performans açısından). Ne kadar sistemi formatlasam, ekran kartının, işlemcinin termal soğutucularını yenilesem de yok. Tamamen kullanıyor gibi hissedemiyorum. Söyleyeceğiniz tüm önerilere açığım. Technopat Sosyal'de yayınlanmış "RX590 undervolt rehberi" başlıklı konuyu da inceleyip yeni yaptım. Önerilerinize, her şeye açığım. Teşekkürler.

Ekran kartı: XFX RX590 Fatboy 8 GB
İşlemci: Ryzen 5 3600X
RAM: 16 GB 3000MHz

Dahabilmek istediğiniz şeyler varsa söyleyin 5 dakikaya gönderirim. Ha unutmadan söyleyeyim. DDU ile driver kaldırıp yeniden yükledim.

Çözüm
Ne yapmamı önerirsiniz. Nasıl bir yol izleyeyim?

Hocam yapacak bir şey yok. Dediğim gibi ekran kartını tamir ettirmeyi düşünebilirsiniz fakat çok pahalı ve sağlıklı olmuyor fazla. Ekran kartını değiştirebilirsin. Tabii önce bir bilgisayarcıya götürüp arıza tespiti yaptır. Ben bu cihazda ekran kartı arızası olduğunu düşünüyorum vs. de.
Ekran kartı için dün bir hata almıştım sanırım o. Tıkladığımda bana şu siteye git gibi bir şey diyordu. Bende dün akşam DDU ile kaldırdım yeniden yükledim.

Sistem donduğunda değerler ne durumda ekran kartı işlemci sıcaklığı hangi değerlerde oluyor sürücüleri silip yeniden yüklemeyi denediniz mi bir de stres testi yapıp kontrol sağlayın bence.

Arkadaşlar merhaba, size öncelikle sorunumdan bahsedip ardından sistem özelliklerimi sıralayacağım. Şimdi benim asıl sorunum, ben bir CS2 oyuncusuyum. Bu tür bir oyuna girdiğimde sistem donup kalıyor. Bu her zaman olmuyor fakat rastgele bir vakitte bu durumla karşılaşıyorum. Bu tarz bir durum yaşayınca haliyle sistemi tamamen kullanamıyor gibi hissediyorum (performans açısından). Ne kadar sistemi formatlasam, ekran kartının, işlemcinin termal soğutucularını yenilesem de yok. Tamamen kullanıyor gibi hissedemiyorum. Söyleyeceğiniz tüm önerilere açığım. Technopat Sosyal'de yayınlanmış "RX590 undervolt rehberi" başlıklı konuyu da inceleyip yeni yaptım. Önerilerinize, her şeye açığım. Teşekkürler.

Ekran kartı: XFX RX590 Fatboy 8 GB
İşlemci: Ryzen 5 3600X
RAM: 16 GB 3000MHz

Dahabilmek istediğiniz şeyler varsa söyleyin 5 dakikaya gönderirim. Ha unutmadan söyleyeyim. DDU ile driver kaldırıp yeniden yükledim.

Yaptıklarınızdan ve sorunun hala devam etmesinden yola çıkarak kartın arızalı olduğunu düşünüyorum. FurMark testi yapıp geri döner misiniz?

Yaptıklarınızdan ve sorunun hala devam etmesinden yola çıkarak kartın arızalı olduğunu düşünüyorum. FurMark testi yapıp geri döner misiniz?
Hocam testi yaptım. 76 dereceye sistem gidiyor. Fanlar son hız dönmeye başlıyor ve ekran kararıyor. Nasıl bir yol izlemeliyim? Gtx750 ekran kartlı bilgisayarım takır takır çalışırken böyle bir kartta böyle bir arızayla karşılaşmam çok zoruma gitti. Kartı satın alım tarihim 13-04-2020. Kutusu, faturası, garanti kağıdı her şeyi duruyor. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Hocam testi yaptım. 76 dereceye sistem gidiyor. Fanlar son hız dönmeye başlıyor ve ekran kararıyor. Nasıl bir yol izlemeliyim? GTX750 ekran kartlı bilgisayarım takır takır çalışırken böyle bir kartta böyle bir arızayla karşılaşmam çok zoruma gitti. Kartı satın alım tarihim 13-04-2020. Kutusu, faturası, garanti kağıdı her şeyi duruyor. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Dediğim gibi kart bozulmuş. Yani ekran kartı tamiri yapan yerler var ama hem pahalı hem de sağlıklı olmuyor pek yapacak bir şey yok 6 sene garanti olacağınıda düşünmüyorum.

Ne yapmamı önerirsiniz. Nasıl bir yol izleyeyim?

Hocam yapacak bir şey yok. Dediğim gibi ekran kartını tamir ettirmeyi düşünebilirsiniz fakat çok pahalı ve sağlıklı olmuyor fazla. Ekran kartını değiştirebilirsin. Tabii önce bir bilgisayarcıya götürüp arıza tespiti yaptır. Ben bu cihazda ekran kartı arızası olduğunu düşünüyorum vs. de.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı