RX590 sistemde görüntü gidip fanlar hızlanıyor

G4me0ver

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Ben yeni bir sistem aldım ve içinde RX590 ile AMD Ryzen 5 2600 var. 200Hz Excalibur bir monitör kullanıyorum ve arada sırada mesela oyun oynarken monitördeki görüntü gidiyor, sinyal yok ve daha sonrasında güç tasarrufu modu diyor. Aynı zamanda kasadaki fanın ses ve gücü bir anlığına çok artıyor. Fakat kasanın, klavyenin, farenin ışıkları yanmaya devam ediyor yani çalışıyor. Kasada işlemcideki stok fan haricinde arkada bir fan takılı. Ekran kartında ısınma sorunları oluyormuş diye duydum fakat onunla ile mi alakalı bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Selamlar. Gerçekten can sıkıcı bu durum. Yeni bir sistem almışsınız ama çok eski maalesef.
Problem komple ısınma sorunu gibi duruyor ama "ekran kartında arıza yoksa eğer" belki de sorun güç kaynağında olabilir. Yük altında çok ısınıyor ya da yetersiz geliyor olabilir. RX590 biraz eskinin baba ekran kartı çünkü. Şansınız varsa daha iyi bir PSU ile test edip sonra ekran kartı arzası var mı bakın bence.

Selamlar. Gerçekten can sıkıcı bu durum. Yeni bir sistem almışsınız ama çok eski maalesef.
Problem komple ısınma sorunu gibi duruyor ama "ekran kartında arıza yoksa eğer" belki de sorun güç kaynağında olabilir. Yük altında çok ısınıyor ya da yetersiz geliyor olabilir. RX590 biraz eskinin baba ekran kartı çünkü. Şansınız varsa daha iyi bir PSU ile test edip sonra ekran kartı arzası var mı bakın bence.

Maalesef baika bir PSU'yla şu an test edemem fakat modelini söyleyebilirim. Everest EPS-600A 650W peak. Ayrıca sistemi çok uyguna getirdim o yüzden biraz eski.

Maalesef baika bir PSU'yla şu an test edemem fakat modelini söyleyebilirim. Everest EPS-600a. Ayrıca sistemi çok uyguna getirdim o yüzden biraz eski.

Klasik Çin malı. Aslında ekran gitmesi olayı büyük ihtimal ekran kartı ile alakalı ama işte eğer PSU da ise sistem kurtulur.
İşlemcide değildir sorun, öyle olsa kapatır bilgisayarı. Ekran kartından güç kesiyor ve ekran gidiyor diye düşünüyorum. Umarım bozuk değildir ekran kartınız.

Bulabilirseniz başka bir ekran kartı ile deneyin. Eğer hiçbiri yoksa bir bilgisayarcıya götürüp ona baktırmak en garanti çözüm olacaktır.

Klasik Çin malı. Aslında ekran gitmesi olayı büyük ihtimal ekran kartı ile alakalı ama işte eğer PSU da ise sistem kurtulur.
İşlemcide değildir sorun, öyle olsa kapatır bilgisayarı. Ekran kartından güç kesiyor ve ekran gidiyor diye düşünüyorum. Umarım bozuk değildir ekran kartınız.

Bulabilirseniz başka bir ekran kartı ile deneyin. Eğer hiçbiri yoksa bir bilgisayarcıya götürüp ona baktırmak en garanti çözüm olacaktır.

Direkt kapanma değil de kapanıp sonra geri açılıyor bir nevi yeniden başlıyor bu sırada klavye ışıkları filan açık kalamaya devam ediyor. Şimdi ekran kartına stres testi yaptım fakat kapanmadı. Termal macunu yenilemek sizce yardımcı olur mu? Ayrıca işlemcide stok fan var daha iyi bir fan takmak da yardımcı olur mu sizce?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı