RX590 ve R5 2600 sistem tavsiyesi

BIOS arayüzü rakiplerine göre daha işlevsel olduğu için anakart seçimini MSI'ydan yana kullandım.

Ekran kartı tercihinizi RX 580 4GB'den yana yapmanızı tavsiye ediyorum. RX 590 ile RX 580 arasında performans bakımından fark çok az ve bu ekran kartı için 4 GB VRAM yeterli. İsterseniz Youtube'a "RX 590 vs RX 580" ile "RX 580 4 GB vs 8 GB" yazıp izleyin.

Ekran kartı: Captcha Verification

Monitör (Ayarlardan kolayca 72 Hz yapılabiliyor): Samsung 23,5

İleride oynayacağınız oyunlar için 4GB VRAM yetersiz kalabilir. RX590 8GB gibi bir kart ile RX580 4GB arasındada çok bir fark olmadığınıda düşünmüyorum. Arada 50 FPS bir fark tabiki yok ama bence ileriye dönük alınmalı.

RX580'i itopyadan 4 GB Nitro+ olan modeli 1400 tl fakat RX590 8 GB Nitro+ Special edition ise 1800 lira yani 400 liralık farka değmez mi sizce ?
Sadece VRAM konusunda mı sıkıntı yaşarım bu ekran kartında eğer çok sorun teşkil etmez ise 8 GB lıktan vazgeçebilirim

RX 590, 8 GB VRAM işleyecek kadar güçlü bir ekran kartı değildir. 6 GB VRAM kapasitesi yeterli olurdu fakat 8 GB VRAM kapasitesi gereksiz olmuş. Örneğin Tomb Raider 5.5 GB VRAM kullanıyor fakat RX 590 ile oynadığınız zaman yeri geliyor 55 FPS'in altına düşüyor. Ayrıca RX 590 ile RX 580 arasında ahım şahım bir performans farkı yok, RX 590 için RX 580 Plus desem yanlış olmaz.

Ekran kartını 1214 TL'ye Hepsiburada'dan alabilirsiniz, sistemi ise istediğiniz yerden. İlla İtopya'dan alacaksanız 400 TL'lik farka değeceğini düşünmüyorum.

Pulse modelini alabilirsiniz bu arada, daha ucuz ve Nitro+ ile aralarında pek fark olduğunu sanmıyorum.

Son düzenleme:
Tercih sizin hocam arastirin derim. Ileride dedigim 2 yil 3 yil sonra kart degistirmek icin 400 degil fazlasini verirsiniz bence.

Tercih sizin hocam arastirin derim. Ileride dedigim 2 yil 3 yil sonra kart degistirmek icin 400 degil fazlasini verirsiniz bence.
Toplanmış hazır olan Bilgisayara ASUS ROG STRIX RX580 alacağım monitörü de 75Hz'e düşürmeyi planlıyorum benim için daha iyi olacaktır hala bir öneriniz var ise zamanım var daha.

Toplanmış hazır olan Bilgisayara ASUS ROG STRIX RX580 alacağım monitörü de 75Hz'e düşürmeyi planlıyorum benim için daha iyi olacaktır hala bir öneriniz var ise zamanım var daha.
Tek onerim hocam iyice arastirin vaktiniz varsa aklinizda soru isareti kalmasin. Son olarakta Ram'inizi 3000Mhz alin mumkunse eger kisa bir suredede bir 8GB Ram daha bu sisteme ilave edin.

Tek onerim hocam iyice arastirin vaktiniz varsa aklinizda soru isareti kalmasin. Son olarakta Ram'inizi 3000Mhz alin mumkunse eger kisa bir suredede bir 8GB Ram daha bu sisteme ilave edin.
Kendim hazır siteme yaptığım özelleştirme ile 16 GB RAM, TUF serisinden Anakart, R5 2600 bulunuyor memnunum 75Hz monitör alacağım bir de
bu toplanmış sistemin işlemcisi rami falan nasıl ?
bu cevaba yazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…