RX590 ve Ryzen 5 1600 AF sistem

Bütçe
kasa için 600-700
Bir de sıkıntı yaşarsınız derken ne kadar ciddi bir sıkıntıdan bahsediyoruz? Eğer 3 sene sonraorta ayarlarda çalıştırırsa benim için bir sıkıntı olmaz ama daha ciddi bir durum olur mu?
İlerde 4GB Vram yetersiz gelebilir.
Amo orta ayarlarda çalıştırır büyük ihtimalle.
Bios güncellemesi gerekmez.

Ben de onun yerine a400 480 gb ssd koymayı düşünüyordum zaten teşekkür ederim, çok sağolun cevaplarınız için.
İlerde 4GB Vram yetersiz gelebilir.
Amo orta ayarlarda çalıştırır büyük ihtimalle.

Bios güncellemesi gerekmez.
vram ekran kartı rami mi ? eğer öyleyse sanıyorum 1660s alacağım ondaki 6gb yeterli olur herhalde değil mi?

Yanlış Bilgilendirme
AMD Ryzen 5 1600 ile RX 590 birlikte bazı durumlarda darboğaz yapacaktır. Ryzen 5 2600 almanızı tavsiye ederim tam bir F/P işlemcidir. Kasa konusunda bilgiye sahip değilim.

2 soruya da evet.
Buradan ucuza alabilirsin.

AMD Ryzen 5 1600 ile RX 590 birlikte bazı durumlarda darboğaz yapacaktır. Ryzen 5 2600 almanızı tavsiye ederim tam bir F/P işlemcidir. Kasa konusunda bilgiye sahip değilim.
Cevap için teşekkür ederim, son olarak rx590 yerine gtx1660s de karar kıldım bu durumda da aynı sorun geçerli olur sanırım. Bir de merak ettiğim için soruyorum çok sık görüyorum bu darboğazın teknolojik anlamda karşılığı nedir? Teşekkürler

Darboğaz hissedilir şekilde olmaz.

GPU grafikleri oluşturmadan önce CPU'dan emir bekler. CPU hangi grafiğin nereye nasıl çizileceğini GPU'ya bildirir ve görüntü böyle oluşur. Ama CPU gecikirse GPU onun vereceği görevleri beklemek zorunda kalır. Bu yüzden FPS az bir miktar düşer.
Kimsenin sormadığı önemli bir nokta var. Monitör olarak ne kullanacaksın. Eğer 1080P monitör kullanacaksan Ryzen 5 2600 ve RX590 al. Monitörün 2K ise Ryzen 5 1600 ve GTX 1660S alabilirsin. Çünkü 2K bir monitörde GPU daha fazla zorlanacağı için CPU'ya darboğaz yapmayacaktır. Bunu şöyle düşün GPU'ya daha zor bir görev veriyorsun ama CPU'ya daha kolay. İkisinden de aynı zamanda bu görevi yapmasını istiyorsun. Sonuç olarak böyle bir durumda durumu CPU lehine çevirmiş olursun ve darboğaz hiç olmayacaktır.

Son düzenleme:
Önerdiğim sistemi al.

Anakart: Gigabyte B450M S2H AMD B450 2133MHz DDR4 Soket AM4 mATX Fiyatı

Kasa: Aerocool Streak RGB Full Acrylic 500W Midi Tower Siyah Kasa Fiyatı

SSD: WD 240GB Sata Green M.2 SSD WDS240G2G0B Fiyatı - Taksit Seçenekleri

Monitör: Acer KG241QPbiip 23.6" 144Hz 1ms (HDMI+Display) FreeSync Fiyatı

Al, daha ucuz hepsi.
İşlemci konusunda da bilgiye sahip değilsin. 1600 AF 12 NM olarak tekrar üretilmiş versiyonu 2600 ile aynı performansı veren bir işlemci. 2600 gereksiz yere daha fazla para verilir 1600 varken alınmaz. Ayrıca 1660 Super gayet tam bir şekilde çalıştırır, 2060 Super de işlemciye yüklenen oyunlarda hafif darboğaz yapar onu da O.C ile tamamen ortadan kalkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…