Çözüldü RX6600 düşük performans

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kutluhansn

Megapat
Daha fazla  
RAM
2 X 8 Corsair RAM
SSD veya HDD modeli
Kioxia 500 GB SSD
Ekran kartı
AMD RX6600
Anakart
MSİ B450M A-PRO MAX
İşlemci
Ryzen 5 5600G
Kartı alalı 1 hafta oldu. Kart bakımından sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Direkt sistemin oyun testi videolarını izlediğimde ki aldıkları FPS ile, benim aldığım FPS arasında farklar var. FiveM, League of Legends, Valorant harici oyun oynamıyorum.
Bundan bir önceki ekran kartım 1650 Super idi.
Onunla aldığım FPS değerleri ile neredeyse aynı seviyede. Sistemi APU olarak aldım. Kartı sonradan aldım bunu bildireyim.
Ortalama FPS değerleri ise FiveM'de 60-80 ( sunucudan sunucuya değiştiğini biliyorum, sistemi biraz daha güçsüz olan arkadaşlarımla kıyaslanınca düşük )
Valorant 150-200
League of Legends 100-150 FPS.
En son çıkan Driver'i kurduğum zaman oyunlarda GPU hatası almaktayım. Bir önceki Driver'i kurunca düzeliyor bilginize.

Çözüm

Hadisinler oradan Ryzen işlemci düşük frekans RAM ile mi kullanılırmış? Benim sistemde bırak XMP açmayı direkt overclocklu kullanıyorum. Arızalı RAM'i değiştirmediler de ayak mı çekiyor bunlar yoksa. Şu frekans sana Valorant'ta en az 50 FPS kaybettirir. Sen geri aç onu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
FiveM, League of Legends, Valorant harici oyun oynamıyorum.

Bu oyunlarda 1650 Super ile RX 6600'ün aynı FPS'i alması normal değil mi zaten? İki tanesi işlemci ağırlıklı oyun diğeri de optimizasyonu sakat GTA modu gibi bir şey.

Ben de 5500 XT ile LoL ve Valorant'ta ne FPS alıyorsan 6600 XT'ye geçtiğimde de aynısını alıyorum. RTX 4090 taksam yine aynısını alırım.

Hocam sadece SAM'ı açarak tamamen halletmiş olmuyorsunuz işi. Bios'a girdiğinizde yukarıda "Resize Bar" diye bir buton görüyorsanız onu ON yapın. Daha sonra Advanced menüsü altından Pcie subsystem settings'e girin ve 4G Decoding açın ve Resize Bar support'u > auto'ya alın. Daha yüksek grafik oyunlarda daha fazla FPS için FSR'yi
de kullanabilirsiniz.

Bu kartın dengi 3060 diye biliyorum, 3060'a sahip arkadaşımla karşılaştırdığımda aramızda dağlar kadar fark var.

Gpuzden bi resim atarmısın
Buyrun.

E onun işlemciside mi 5600G?
Daha düşük bir işlemcisi vardı.

Bunu deneyeceğim birazdan.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-01-09 001002.png
    33 KB · Görüntüleme: 59
  • Ekran görüntüsü 2023-01-09 001012.png
    23,5 KB · Görüntüleme: 66
  • Ekran görüntüsü 2023-01-09 001020.png
    20,5 KB · Görüntüleme: 54
  • Ekran görüntüsü 2023-01-09 001028.png
    24 KB · Görüntüleme: 45
  • Ekran görüntüsü 2023-01-09 001036.png
    27,2 KB · Görüntüleme: 63
Daha düşük bir işlemcisi vardı.

Daha düşük hangisi? Bu oyunlarda sistemin tabanı ne kadar güçlü ise ekran kartı da ona göre FPS çıkarır örnek.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam CPU-Z değil GPU-Z den resim atınız
Kusura bakmayın. Buyrun hocam.

Videoda ki adamın sisteminde 5600X var, arada 100 FPS oynuyor diye hesap etsek dahi adamla aramızda 250 FPS var.

Dosya Ekleri

• 1.png
    51,2 KB · Görüntüleme: 57
  • 2.png
    21,7 KB · Görüntüleme: 63
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…