RX6600 için en stabil sürüm hangisi?

T R O J A N

Decapat
Katılım
3 Ekim 2023
Mesajlar
440
Çözümler
7
RAM
ADATA XPG Spectrix D41 TUF RGB 8GB (2x8GB) DDR4 3200 MHz CL16 Ram
SSD veya HDD modeli
Kingston NV2 SNV2S/1000G PCI-Express 4.0 1 TB M.2
Ekran kartı
ASUS Radeon DUAL RX 6600 8GB GDDR6 128 Bit
Anakart
ASUS PRIME B450M-A II 4400MHz (OC) DDR4 Soket AM4
İşlemci
AMD Ryzen 5 5500 4.20 Ghz 6 Çekirdek 19MB AM4 7nm
Arkadaşlar son bir aydır Radeon uygulaması başlangıçta çalışmıyor kendim basıyorum açılmıyor açılmayınca da PC'yi kullanamıyorum Chrome falan açılmıyor. Oyuna girdiğimde oyunu görmüyor oyun için yaptığım ayarlar etkinleşmiyor. Birisi Allah rızası için şu dandik uygulamanın en kararlı sürümünü söylesin yoksa yakacağım bu AMD'yi.
 
Bastığınız zaman direk hiçbirşey olmuyor yani? Sağ alttada logonun üstüne tuttuğunuz zaman kayboluyor mu? (Açmayı denedikten sonra.)
 
Evet direkt uygulama açılmıyor, sağ alta gelmiyor bile sisteme reset atıyorum şansıma gelirse geliyor.

Aynı sorunu 2 defa yaşadım. İlkinde "ProgramFiles/AMD/Cnext/Amdow.exe" adlı dosyayı sildim ve birkaç kere WattMan yiyince düzeldi. Daha geçen gün ise gene yaşadım ve sizin gibi durmadan DDU ile sil, kur yapıp durdum ama düzelmedi. Masaüstünde bile WattMan yiyordum.

Birkaç gün geçince kendi kendine düzeldi.
Direk WattMan sonrası yaşıyorum ben bu sorunu, nasıl düzeltileceğini net olarak bilmiyorum ama WattMan yiye yiye kendi haline geliyor bende herhalde.
Tabii şahsen bunun sebebini bilmiyorum ama teorilerim var.

Umursamayın kısaca, tabii şahsen UV ve Fan ayarı yaptığım, ekran görüntüsü veya kaydı yaptığım için çok zorlandım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Ben fan ayarlarına hiç ellemedim ekran kaydı almıyorum hatta oynadığım sadece üç oyun var CS2 Rocket League FIFA23. Bu oyunların Radeon üzerindeki ayarlarında da ekran kartını zorlayacak Ultra bir ayar da yapmıyorum sadece giriş gecikmesi önleme açık hepsinde.
WattMan ne demek tam bilmiyorum ama 3-4 defadır PC açıldığında AMD Radeon ayarları sıfırlanıyor ve sistem çökmesi gibi bir bildirim geliyor muhtemelen bu WattMan hatası.
Kaç kez DDU ile silip yükledim sayamıyorum artık bıktım bu sorundan muhtemelen önümüzdeki ay satıp NVIDIA alacağım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğiniz gibi önemli birşey yapmıyorsanız hocam bırakın gitsin, kendi kendine düzeliyor dediğim gibi. NVIDIA almayın da demem, şahsen bende bıktım yani bir firma nasıl bu kadar berbat birşeyi yapabilir ki.

Ekran kartınız bozuk olmasa bile sırf gece modu açık diye durmadan çökme yaşayan mı dersin, en alakasız yazılım yüzünden çökme yapmamı dersin, var böyle şeyler hep.
Burnunu herşeye sokan bir uygulama kısaca.

Wattman dediğim dediğiniz gibi o AMD hatası oluyor. Çok alakasız şeylerde geliyor hep.
 
Lütfen DDU ile sil demeyin belki 15 defadır DDU ile silip en güncel sürümü yüklemişimdir. Şu anda da en güncel yüklü zaten!

Ekran kartın arızalı olabilir o zaman yeniyse değişim yaptır eskiyse ya da garantisi devam ediyorsa bir servise gönder eğer garantisi yoksada servise gönder biraz pahalıya maal olabilir ama bence yine de gönder, yeni bir NVIDIA kart alma fikri mantıklı eğer 4060 alacaksaniz ya da 3000 seerisi tavsiyem Intel Arc B580e bir bakmanızdır.
 

Ekran kartının arızalı olduğunu zannetmiyorum sistemi toplayalı 2 yıl oldu son bir aydır güncellemelerden sonra böyle oldu daha öncesinde hiçbir sorun yaşamadım. Ama eğer çözemezsem veya sorun devam ederse bunu satıp RTX 4060 vs düşünüyorum.
 

4060 almaktansa hocam Arc B580i bir inceleyin bence 4060'dan yer yer performansı daha fazla ve uygun fiyatlı özellikle İncehesap'ta cuma günleri 10.699a kadar düştüğünü gördüm hocam bence B580e bakın bir derim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…